Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να μην αυξηθούν οι εισφορές των ΕΒΕ στον ΟΑΕΕ

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Παρέμβαση για να μην αυξηθούν οι εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, έκανε στην Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Λ. Κανέλλη προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης σημειώνεται: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα οικονομικών εφημερίδων, υπάρχει έτοιμη εισήγηση του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, για νέες αυξήσεις στις ήδη υψηλές εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, 6% στον κλάδο σύνταξης και 20% για τον κλάδο υγείας, ενώ ήδη έχουν δημοσιευθεί και οι σχετικοί πίνακες. Σήμερα, περίπου 180.000 αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να πληρώ­σουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και βρίσκονται χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυ­ψη, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση των εισφορών, ιδιαίτερα για τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπα­σχο­λού­μενους, φαίνεται ότι σχεδιάζει αυξήσεις που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση χιλιάδων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, που ήδη δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».

Η υπουργός ερωτάται: «Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να μην επιβληθεί καμία νέα αύξηση στις εισφορές των ΕΒΕ στον ΟΑΕΕ. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί για την οικονομική στήριξη ιδιαίτερα των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων, για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ