Σάββατο 1 Γενάρη 2000 - Κυριακή 2 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η «ασυλία» του ΚΚΕ

Αλλος ένας χάνος, με δίπλωμα αυτή τη φορά, τσίμπησε το δόλωμα της κυβέρνησης περί ασυλίας του ΚΚΕ κι αυτός είναι ο κ . Παύλος Ελευθεριάδης, Λέκτορας Νομικής στο London School of Economics.

Κι από τη χαρά του έγραψε κι ένα άρθρο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής(12-12-99), για να τα σούρει στο ΚΚΕ από την καλή.

Μόνο που έμπλεξε τα Βαλκάνια με την Ασία, για να μας πείσει ότι οι ΝATOικοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας καλώς έγιναν, γιατί λέει, έθεσαν τις βάσεις εφαρμογής ενός «Οικουμενικού συνταγματικού δικαίου», που όπως λέει, «θα υποχρεώνει τα κράτη όλου του κόσμου να το σέβονται ακόμα και παρά την εθνική τους κυριαρχία».

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Λέκτορας της Νομικής μάλιστα, μας λέει πως αν δε συμφωνούν τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και συμφέροντα, με τις ορέξεις και απαιτήσεις των ισχυρών της γης, αυτών δηλαδή που καθορίζουν τις δομές και τα άρθρα αυτού του οικουμενικού συνταγματικού δικαίου, τότε «έχουν δικαίωμα να μας συμμορφώσουν με τη βία και τις βόμβες», όπως έκαναν στη Γιουγκοσλαβία.

Λες και μέχρι τώρα δεν υπήρχε τέτοιος φορέας που να εκφράζει τις αρχές δικαίου σ' όλη την οικουμένη, τότε ο ΟΗΕ τι είναι και τι ρόλο παίζει;

Αυτά τα νομικά διδάσκει στους νέους ο κύριος αυτός και μέμφεται το ΚΚΕ, επειδή εναντιώθηκε στους βάρβαρους βομβαρδισμούς, αποκαλώντας τους Αμερικανούς «δολοφόνους».

Και όλα αυτά λέει, τα κάνει το ΚΚΕ γιατί εκμεταλλεύεται την ασυλία που του παρέχει ως τώρα ο Τύπος και πολλοί πολιτικοί!!

Φαίνεται πως ο κ. Ελευθεριάδης δε ζει στην Ελλάδα, αλλιώς θα γνώριζε τι είδους ασυλία παρέχουν όλοι αυτοί στο ΚΚΕ, που άλλα δεν κάνουν παρά να το πολεμάνε, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του, αποκρύπτοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του, ψευδολογώντας και λασπολογώντας το, ασύστολα, κατηγορώντας το για όλα τα ταπεινά που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού, οι αντιλαϊκές πολιτικές πρακτικές όλων των μέχρι τώρα γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων.

Ο κ. Λέκτορας δεν καταλαβαίνει ή ντρέπεται να παραδεχτεί, πως ασυλία παρέχει ο λαός μας σε κυβερνήσεις μειοψηφίας που θέλουν σχολεία φυλακές, δασκάλους εισαγγελείς, μαθητές κλώνους, νεολαία μαστουρωμένη, αγρότες μουζίκους, υπαλλήλους άμοιρους, εργάτες προσκυνημένους, συνδικαλιστές συμβιβασμένους και ΜΜΕ φιμωμένα.

Αυτή η ασυλία προς το ΚΚΕ, λέει ο κ. Ελευθεριάδης, δείχνει την ανωριμότητα του πολιτικού μας συστήματος, εννοώντας προφανώς ότι σε ώριμα πολιτικά συστήματα, κόμματα «ενοχλητικά» όπως το ΚΚΕ, αντιμετωπίζονται με άλλους τρόπους, π.χ. με διώξεις, απαγορεύσεις εργασίας, γκετοποιήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολιτική προσφυγιά, εξορίες, φυλακίσεις, εκτελέσεις. Ο,τι δηλαδή ωραίο έχει να επιδείξει ως τώρα η ώριμη πρακτική φασιστικών καθεστώτων στην εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων, κάτι που γνώρισαν πολύ καλά για πολλά χρόνια, χιλιάδες Ελληνες πατριώτες αγωνιστές.

Τέτοια ωριμότητα ονειρεύεται για την κοινωνία μας ο μορφωμένος αυτός κύριος, που δεν περιορίζεται να τα βάζει μόνο με το ΚΚΕ, άλλα επιχειρεί και κάτι χειρότερο, που ίσως να μη το καταλαβαίνει κι οίδιος. Βγάζει δηλαδή «λάδι» όλες τις μέχρι σήμερα ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο όνομα κάποιου μυστήριου νομικού μορφώματος, δικαιολογεί τους πολέμους, τις διχοτομήσεις κρατών, τις αλλαγές συνόρων, τους διαχωρισμούς λαών, τις «ανθρωπιστικές» δραστηριότητες πρακτόρων, προβοκατόρων, παραστρατιωτικών οργανώσεων, τύπου Ουτσεκά κλπ.

Αλήθεια, τι έχει να πει ο κ. Ελευθεριάδης για το Κυπριακό; Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να δικαιολογεί απόλυτα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που με την αμερικάνικη καθοδήγηση και βοήθεια, οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού, εξαιτίας κάποιου δεσπότη, που όπως είπαν οι Τούρκοι, έκανε εθνικές εκκαθαρίσεις κατά των «αλλοθρήσκων Κυπρίων». Μην τρελαθούμε κιόλας!

Είπαμε, το χρήμα είναι γλυκό, άλλα και η ξεφτίλα έχει τα όριά της. Δεν επιτρέπεται ακόμα και σε νομικούς να λένε αυτά, στηριγμένοι στην ασυλία που τους παρέχει η λαϊκή ανεκτικότητα και μεγαλοψυχία.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
πωλητής λαϊκής αγοράς, Ταύρος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ