Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απόψε στον «902» TV

Αφιέρωμα στον Νίκο Αντωνάκο στην εκπομπή «...δεν άνθισαν ματαίως»
Αφιέρωμα στον Νίκο Αντωνάκο στην εκπομπή «...δεν άνθισαν ματαίως»
Δείτε σήμερα από την τηλεόραση του «902», στις 18.00, τις «Γεύσεις παράδοσης». Η εκπομπή φιλοξενεί την καθηγήτρια Ιστορικής και Κοινωνικής Λαογραφίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κατερίνα Ζωγράφου Κορρέ, που μας παρουσιάζει και ερμηνεύει, με το δικό της μοναδικό τρόπο, παραδοσιακούς κεφαλόδεσμους και βραχιόλια. Επίσης βλέπουμε εντυπωσιακά, αλλά και απλά κεραμικά από τα νησιά του Αιγαίου. Επιμέλεια - παρουσίαση: Ευδοκία Πατσιλινάκου.

Στις 22.00 η εκπομπή «Στην άκρη του νήματος» θα ασχοληθεί με τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και θα αποκαλύψει με ποιον τρόπο, μέσα από την αξιοποίησή τους, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και ενισχύεται το κεφάλαιο. Τις απόψεις τους καταθέτουν, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές. Ερευνα - παρουσίαση: Κώστας Τσίφτης, Βούλα Τσιβόλα, Μαρίνος Γκασιάμης.

Στις 23.00 «...δεν άνθισαν ματαίως». Στον σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συγγραφέα Νίκο Αντωνάκο, που «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς στις 3 Απρίλη 2009, την ώρα που μιλούσε σε εκδήλωση για τον Γιάννη Ρίτσο, είναι αφιερωμένη η εκπομπή. Για τη ζωή και το έργο του Νίκου Αντωνάκου, μιλούν ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαρράς, ο Βασίλης Κολοβός και ο Τώνης Λυκουρέσης, σκηνοθέτης.

Ο Νίκος Αντωνάκος γεννήθηκε στο Αγρίνιο, στις 25 Μάη του 1942. Εγραψε πολλά σενάρια για τον κινηματογράφο, για ντοκιμαντέρ και για την τηλεόραση. Συνεργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες του Λονδίνου, ενώ μέχρι το τέλος αρθρογραφούσε στον «Ριζοσπάστη». Εγραψε και σκηνοθέτησε την τηλεοπτική εκπομπή «Τέχνη και Πολιτισμός», καθώς και τη θεατροποιημένη τριλογία «Η ζωή, ο έρωτας και ο θάνατος». Σκηνοθέτησε δύο ταινίες μεγάλου μήκους «Το Ράλι του θανάτου» και το μυθιστόρημά του «Δεξιότερα της Δεξιάς». Εγραψε επίσης το μυθιστόρημα «Η ακτή του Ραζλίφ». Επιμέλεια - παρουσίαση: Σοφία Αδαμίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ