Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Νέες ανατιμήσεις στα εισιτήρια της «ΟΑ»

Η διοίκηση της «Ολυμπιακής» ζητά αυξήσεις 7% στα εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού

Ακόμη πιο ψηλά θα...«πετάξουν» οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων- σ' αυτή τη φάση για τις πτήσεις εσωτερικού- με πρόσχημα της ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα. Την επιβολή νέων αυξήσεων στα εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού- οι δεύτερες σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών- αποφάσισε η διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», επικαλούμενη τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Με την απόφασή της αυτή, η διοίκηση της «Ολυμπιακής» ανοίγει το δρόμο στις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες, να επιβάλουν ανάλογες αυξήσεις στα εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού.

Η διοίκηση της εταιρίας ζητά εγγράφως από τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών να εγκρίνουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων εσωτερικού της ΟΑ κατά 7% και κατά 10% στα εισιτήρια της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. Η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα εκτελεί πτήσεις σε 25 προορισμούς του εσωτερικού, κυρίως σε νησιά και άλλες περιοχές που δεν «πετά» η «Ολυμπιακή».

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες αυξήσεις στα εισιτήρια εσωτερικού της ΟΑ επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούλη και ήταν μεσοσταθμικά 7%. Οι αρμόδιοι της εταιρίας προσδοκούν επιπλέον έσοδα 11 δισ. δραχμές από τις αυξήσεις του καλοκαιριού και απ' αυτές που εισηγούνται τώρα, με προοπτική να ισχύσουν από την ερχόμενη βδομάδα, μαζί με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων. Πάντως, στελέχη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας άφηναν να εννοηθεί χτες ότι οι αυξήσεις στα εισιτήρια της ΟΑ δε θα ξεπεράσουν το 5% με 6%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ