Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Νέος διευθυντής - στρατονόμος

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 60 μαθητές της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ηρακλείου Αττικής απέβαλε χτες ο διευθυντής της, επειδή αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο για την Παιδεία.

Ακολουθώντας το δρόμο του αυταρχισμού που εγκαινίασε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Λάρισας ο οποίος απέβαλε 35 μαθητές, ο διευθυντής της σχολής κ. Παλλάσκας, σε ρόλο στρατονόμου, στήθηκε χτες το πρωί στην είσοδο του σχολείου με μπλοκάκι και κατέγραφε έναν έναν τους μαθητές που ξεκινούσαν να πάνε στο συλλαλητήριο. Τρία ολόκληρα τμήματα ειδικοτήτων που αποβλήθηκαν ήταν ο απολογισμός, ενώ το πρόσχημα ήταν ότι θα φέρει την ευθύνη αν πάθουν κάτι, καθώς απουσιάζουν από το σχολείο εν ώρα μαθήματος. Κάλεσε δε τους μαθητές να μην επηρεάζονται από πολιτικά κίνητρα και να μην συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα του κατευθυνόμενου από την κυβέρνηση αυταρχισμού ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές, που απλώς προδίδει την ανησυχία της κυβέρνησης για το ογκούμενο κλίμα αγανάκτησης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η καλύτερη απάντηση δόθηκε από το δυναμικό συλλαλητήριο των μαθητών και των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ