Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ALPHA
Αλλαγές και αβεβαιότητα

Αβέβαιο προβλέπεται το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Χτες, ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Ρ. Σπίνερ, σε συνέντευξη Τύπου, άφησε «ανοιχτό» το θέμα να ακολουθήσουν νέες απολύσεις, στο πλαίσιο των γενικότερων αναδιαρθρώσεων και αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν στο σταθμό, προκειμένου αυτός να γίνει «οικονομικά βιώσιμος», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συγκεκριμένα, ο Ρ. Σπίνερ σημείωσε ότι στόχος της διοίκησης (ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η πολυεθνική RTL) είναι να γίνει ο ALPHA ένας «οικονομικά βιώσιμος οργανισμός» και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε διαδικασία αναπροσαρμογών και αλλαγών. Απαντώντας μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί το εργατικό δυναμικό του σταθμού, όπως έγινε πριν δύο μήνες με την εφαρμογή της λεγόμενης εθελούσιας εξόδου.

Μάλιστα, για να προλειάνει το έδαφος για τις τελικές «αναπροσαρμογές», επανέλαβε σε όλους τους τόνους την άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά και τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αναφέρθηκε στα «μικρότερα εισοδήματα» που έχει ο σταθμός και δυσχεραίνουν τη γενικότερη κατάσταση. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στη ζημία των 40 εκατομμυρίων ευρώ που είχε πέρσι ο Ομιλος, αλλά και στη μείωση το τελευταίο τρίμηνο στα έσοδα από τις διαφημίσεις.

Η διοίκηση, όπως είπε, χαράζει νέες στρατηγικές και για το λόγο αυτό «κάνει μετρήσεις καθημερινά» και «επανεξετάζει μέρα με τη μέρα» την όλη κατάσταση προκειμένου να αποφασίσει τα μελλοντικά βήματα του σταθμού.

Στον ενημερωτικό τομέα, στόχος είναι η στήριξη και ανάπτυξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με πολλά ρεπορτάζ καθημερινότητας και πολλά βίντεο. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα ο ALPHA προχώρησε στο «κόψιμο» του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων, καθώς και δύο ενημερωτικών εκπομπών.

Πάντως, το «βλέμμα» της διοίκησης είναι στραμμένο στον ψυχαγωγικό τομέα, στον οποίο θα προσαρμοστούν για την ελληνική πραγματικότητα εισαγόμενα προγράμματα και εκπομπές ριάλιτι. Ηδη, ο σταθμός έχει εντάξει στο πρόγραμμά του εκπομπές με ...μαγειρέματα και συνταγές, οι οποίες όμως είναι εμπλουτισμένες και με στοιχεία ριάλιτι. Παράλληλα, πολύ σύντομα ο σταθμός θα προχωρήσει στη μετάδοση ενός ακόμη ξενόφερτου ριάλιτι, στο οποίο θα αναζητούνται νύφες για τους εργένηδες αγρότες. «Δυσοίωνο» προβλέπεται και το μέλλον των ελληνικών σειρών για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν μιας και θεωρούνται ιδιαίτερα ...ακριβές παραγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ