Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΜΝΗΜΕΣ

ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
φωτό

Στις 8 Μάη συμπληρώνονται 61 χρόνια από την εκτέλεση του πατέρα μας ΖΟΡΜΠΑ ΑΣΤΕΡΙΟΥ, από το Παλιούρι Κασσάνδρας. Στέλεχος του ΕΑΜ Χαλκιδικής. Συνελήφθη από τις αρχές το 1946, βασανίστηκε απάνθρωπα, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις φυλακές της Αίγινας, αφήνοντας 4 παιδιά ορφανά και τη γυναίκα του μόνη.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η κόρη του Μάγδα και τα παιδιά της Πάνος και Αστέριος

***

Στη μνήμη των αδελφών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΗΡΑΚΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ από το Γερακάρι Τρικάλων, η Αφροδίτη Νταή προσφέρει 20 ευρώ στον «Ρ» για ενίσχυση.

Τα πέντε αδέλφια πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον ΔΣΕ. Ο Ηρακλής και ο Γιώργος σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφυλίου, ενώ ο Αριστοτέλης, ο Θανάσης και ο Δημήτρης πέρασαν πολλά χρόνια στις φυλακές.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που στις 24 Απρίλη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια που έφυγε από κοντά μας, η γυναίκα του Σοφία, τα παιδιά του Ελεωνόρα, Δημήτρης, Αναστασία, Βλάσης και τα εγγόνια του Βασίλης, Νίκος, Ευαγγελία, Σοφία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, 70 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος και την επίτευξη των στόχων του για το ΑΑΔΜ.

***

Στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που σκοτώθηκε το 1944 ως μαχητής του ΕΛΑΣ. Επίσης, στη μνήμη της κόρης μου ΣΟΦΙΑΣ, που πέθανε στην Τσεχία το 1999. Και στη μνήμη της γυναίκας μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, που πέθανε το 2001, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, 200 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος και την επίτευξη των στόχων του 18ου Συνεδρίου.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
Ο σύντροφος Χρήστος Μιχαλόπουλος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ