Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
«Εύλογο» το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων

Ο Σ. Θωμαδάκης στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, συμφώνησε με την επένδυση των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο αν και παραδέχτηκε τους κινδύνους

«Εύλογο» θεωρεί ο πρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σ. Θωμαδάκης, το ποσοστό του 23% επί των αποθεματικών των Ταμείων που θα τζογάρονται στο Χρηματιστήριο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις συντάξεις χιλιάδων ασφαλισμένων.

Ο Σ. Θωμαδάκης ήταν χτες προσκεκλημένος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της εισόδου των ασφαλιστικών ταμείων στο Χρηματιστήριο μετά από Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Παρά το ότι θεωρεί εύλογο το παραπάνω ποσοστό, εν τούτοις στην τοποθέτησή του είπε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να επενδύουν μόνο ένα μικρό κομμάτι της περιουσίας τους γιατί έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν συντάξεις σε χιλιάδες ασφαλισμένους. Πρέπει, υπογράμμισε, τα Ταμεία να διακρίνονται από «επενδυτικό συντηρητισμό» με κανονική επενδυτική συμπεριφορά. Αλλά παρά τις διαπιστώσεις αυτές, ο πρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θεωρεί «εύλογο» ποσοστό το 23% της περιουσίας των Ταμείων, που θα τζιράρονται στο Χρηματιστήριο!

Ο Σ. Θωμαδάκης δέχτηκε κριτική από τους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη σημερινή κατάσταση του Χρηματιστηρίου και την απώλεια τρισεκατομμυρίων δραχμών από μικροεπενδυτές αλλά - παραβλέποντας τις κυβερνητικές προτροπές στον κόσμο να επενδύσει στο Χρηματιστήριο - ισχυρίστηκε ότι μια τέτοια επένδυση πάντα περιέχει κινδύνους και σε καμία περίπτωση δε σημαίνει εγγυημένα κέρδη.

Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα ύψους τριών δισ. δρχ. για παραβάσεις που έγιναν, ποσό όμως που είναι ψίχουλα μπροστά στα ποσά που διακινήθηκαν και κερδήθηκαν στο Χρηματιστήριο. Απέδωσε τη σημερινή στασιμότητα του Χρηματιστηρίου στην άσχημη διεθνή συγκυρία αλλά απαντώντας σε ερωτήματα για το χάσιμο ολόκληρων περιουσιών, είπε ότι τίποτα δε χάθηκε οριστικά καθώς η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ