Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην υπηρεσία μεγαλοεργολαβικών συμφερόντων

Την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου ώστε να ωφεληθεί ο μεγαλοεργολάβος κατασκευαστής που οικοδομεί στο οικόπεδο «Σκλαβούνου», αποφάσισε η δημοτική αρχή Αγίου Παύλου, με οριακή πλειοψηφία. Με τη συγκεκριμένη τροποποίηση δίνεται η δυνατότητα στον εργολάβο - κατασκευαστή να οικοδομήσει περισσότερα μέτρα στο οικόπεδο, το οποίο σημειωτέον βρίσκεται δίπλα στο δάσος και έχει θέα όλη τη Θεσσαλονίκη.

Οπως καταγγέλλει η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» Αγίου Παύλου, «από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Απρίλη, οι 8 ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης, οι 8 κατά, και η πρόταση της διοίκησης του πράσινου δημάρχου Ν. Βαρσάμη, εγκρίθηκε με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφού λήφθηκε η απόφαση, και ενώ ακόμη ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που μέχρι πρότινος στήριζε τις αποφάσεις της διοίκησης, κατήγγειλε ενώπιον όλων ότι εκβιάστηκε από τον δήμαρχο να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη απόφαση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου να του δώσει επιταγή ύψους 5.000 ευρώ, που αφορούσε χρηματοδότηση μας δημοτικής επιχείρησης ωδείου. Την ώρα δε που ο δημοτικός σύμβουλος έκανε την καταγγελία αυτή, ο δήμαρχος επιδείκνυε με καμάρι σε όλους μας δημοτικούς συμβούλους την επιταγή!!!».

Η ΔΕΑΚ προτίθεται να καταθέσει αναφορά προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να ζητήσει εκ νέου σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ακύρωση της απόφασης. Με ανακοίνωσή της δηλώνει, ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται με γνώμονα τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού του Δήμου, έχοντας για όραμα ένα δήμο διαφορετικό που άμεσο στόχο θα έχει την εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας και όχι τη φορολόγησή τους με κάθε δυνατό τρόπο. Καλεί το λαό να αλλάξει το τοπίο που δημιουργήθηκε την τελευταία διετία στο Δήμο, δίνοντας χαστούκι στην αντιλαϊκή δημοτική αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ