Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
«Πρωτιές» και δεύτερες θέσεις από τα πρώτα αποτελέσματα

Tα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο «κατέβηκαν» χτες σε 192 συλλόγους των πανεπιστημίων και σε 66 συλλόγους των ΤΕΙ, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν εκλογές σε άλλους δύο συλλόγους των πανεπιστημίων όπου και εκεί θα κατέβουν τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στα πρώτα αποτελέσματα που έβγαιναν κυρίως από μικρές σχολές της επαρχίας, η ΠΚΣ σημείωνε ήδη «πρωτιές» και δεύτερες θέσεις σε διάφορους συλλόγους. Θέσεις που χρεώνουν σε αυτούς τους συλλόγους τις δυνάμεις της ΚΝΕ και της ΠΚΣ με ευθύνες και δυνατότητες, στην πορεία αλλαγής των συσχετισμών, στην πάλη για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα ΤΕΙ την πρώτη θέση κατέλαβε η ΠΚΣ, αυξάνοντας μάλιστα τις δυνάμεις της στο σύλλογο Μουσικής Τεχνολογίας Ρεθύμνου και στο σύλλογο Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων στα Τρίκαλα. Αντίστοιχα στα πανεπιστήμια, η ΠΚΣ βγήκε πρώτη σε ψήφους και ποσοστά στους συλλόγους: ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Θεατρικό Ναυπλίου, Τεχνών Ηχου και Εικόνας Κέρκυρας, Νηπιαγωγών Πάτρας, Επιστήμης Τεχνών Ιωαννίνων, Ειδικής Αγωγής Βόλου, Θεατρικών Σπουδών Πάτρας ενώ τη δεύτερη θέση έλαβε στους συλλόγους: Κοινωνιολογίας Ρεθύμνου, Μετάφρασης Κέρκυρας, Αρχειονομίας Κέρκυρας, Ναυτιλιακό Χίου, Φυτικής Παραγωγής Βόλου, Ζωικής Παραγωγής Βόλου, Ψυχολογίας Ρεθύμνου, Αρχιτεκτονικής Πάτρας, Κτηνιατρικής Καρδίτσας, Δασκάλων Ρεθύμνου, Τηλεπικοινωνίας Τρίπολης, Μουσικού Κέρκυρας, Φιλοσοφίας Πάτρας, Φιλολογίας Πάτρας και Χημικού Πάτρας.

Οσο πλήθαιναν τα αποτελέσματα τόσο μεγάλωνε και ο παραπάνω κατάλογος με τις επιτυχίες της ΠΚΣ, που συμπληρώνονταν επίσης με συλλόγους όπου ακόμα κι αν δεν ελάμβανε η παράταξη την πρώτη ή δεύτερη θέση ωστόσο ισχυροποιούνταν, σημειώνοντας αξιοσημείωτη άνοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ