Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗΣ
Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από το χαμό του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Κρήνης Καλαμαριάς, 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του Kόμματός μας, 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Καλαμαριάς της ΠΕΑΕΑ και 20.000 δρχ. στο Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς.

Η σύζυγος Νίτσα

Τα παιδιά Χαρούλα - Αγαπητός, Ράνια - Γαβριήλ

Τα εγγόνια Γιώργος, Οδυσσέας, Δέσποινα, Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΩΡΓΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, η γυναίκα του Μαρία Χριστογιώργου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού, 20.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΛΙΑΛΙΟΥ. Γεννήθηκε στη Μενδενίτσα Λοκρίδας το 1930. Στην Kατοχή, Αετόπουλο, μετά την Απελευθέρωση ΕΠΟΝίτης και στο ΔΣΕ αντάρτης στην Εύβοια, από τα καλύτερα παλικάρια του καπετάν Ανάποδου. Πιάστηκε το 1949. Μετά την αποφυλάκισή του, εγκαταστάθηκε στον Αγιο Κωνσταντίνο. Ηταν οικοδόμος, συνδικαλιστής και μέλος του ΚΚΕ.

Βαριά άρρωστος, πέθανε στις 30 Οκτώβρη 1996.

Στη μνήμη του, η κόρη του Μαρία προσφέρει για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος 10.000 δρχ.

* * *

οι αντιστασιακοί δάσκαλοι Κώστας και Ασπασία Ανθούλη - Λάζαρη προσφέρουν 50.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στη μνήμη του ΛΕΟΝΤΑ ΑΥΔΗ.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, που πέθανε στις 9 Γενάρη 1993, γεννήθηκε το 1929 στην Ανδρίτσαινα της Ολυμπίας. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο αδερφός του ΒΛΑΣΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, δολοφονήθηκε από τρομοκράτες του Ζάρα. Του έκοψαν το κεφάλι και το γύριζαν στα χωριά της περιοχής. Ο άλλος αδερφός του ΓΙΑΝΝΗΣ εκτελέστηκε στην Πάτρα με απόφαση του έκτακτου Στρατοδικείου.

Ο Μιχάλης Σταυρόπουλος στάθηκε αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αδελφών του Βλάση και Γιάννη, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείας 20.000 δρχ., προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ, ο οποίος σε όλη του τη ζωή στάθηκε και αγωνίστηκε δίπλα στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Αυλίδας, η συντρόφισσα της ζωής του Ηλέκτρα και η κόρη του Ελένη Κωστούλα - Σταμέλου 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΑΠΗ, μαχητή του ΔΣΕ και πολιτικού πρόσφυγα, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, ο αδελφός του Νίκος προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Σούρπης Μαγνησίας, για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Επειτα από 11 χρόνια φυλακής, πέθανε στις 16 Μάρτη 1965 ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗΣ ΒΙΤΣΕΝΤΖΑΤΟΣ από τα Δαυγάτα Κεφαλονιάς. Για την αγωνιστική δράση του, μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία, στην Κέρκυρα, στην Αλικαρνασσό και εξορίστηκε στα Γιούρα. Από τις ταλαιπωρίες και τα βασανιστήρια, κλονίστηκε η υγεία του. Αφέθηκε ελεύθερος «λόγω ανηκέστου βλάβης» της υγείας του.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των παρακάτω συγχωριανών μου, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας και την προκοπή του τόπου:ΛΕΩΝΙΔΑ ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος σκοτώθηκε στην Κατοχή, ΠΕΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΥ μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο, ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΚΑΤΟΥ, ΠΑΝΑΓΗ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗ και ΜΑΡΙΝΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ,και ΜΑΡΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από συνεργάτες των Γερμανών το 1946, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Γεράσιμος Βιτσεντζάτος

* * *

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΑ και 4 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΚΟΚΚΑ. Και οι δυο τους γεννήθηκαν και πέθαναν στη Λέκκα Σάμου. Εζησαν παρέα για 68 χρόνια. Μαζί στις χαρές, μαζί και στα βάσανα, τα οποία δεν ήταν και λίγα. Ειδικά τη δεκαπενταετία '40 - '55 όλο φυλακές και εξορίες. Και τούτο γιατί έκαναν το μεγάλο «αμάρτημα» να πιστέψουν στο όραμα και στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Η ζωή τους ήταν ένας συνεχής αγώνας. Ο «Ριζοσπάστης» και η «Αυγή», κατά την περίοδο της απαγόρευσης της έκδοσής τους, ήταν ο καθημερινός τους μπούσουλας.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 5.000 δρχ. στη ΝΕ Πύργου Ηλείας και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Πύργου.

Μανώλης Κόκκας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ