Σάββατο 16 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Μουσικές «διαδρομές»

«Χαΐνηδες»
«Χαΐνηδες»
Πτυχές της εγχώριας τζαζ ξεδιπλώνονται στο 3ο Δεκαήμερο Ελληνικής Τζαζ, στο «Half Note», το οποίο ολοκληρώνεται με το διήμερο (σήμερα και αύριο), της Sugahspank (Γεωργία Καλαφάτη), φωνής που αντλεί από το σύνολο της κλασικής σόουλ και των «Swing Shoes», γκρουπ με μουσική κατεύθυνση το σουίνγκ, μπλουζ, μπόσα νόβα κλπ.

  • Ανοιξιάτικο φεστιβάλ κλαρινέτου - πιάνου, σήμερα (16/5, 8.30μμ), στο Αμφιθέατρο Δήμου Χολαργού (Περικλέους 55). Οι Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο) και Δημήτρης Κούκος (πιάνο) ερμηνεύουν έργα των Ι. Δροσίτη, Π. Κούκου, Α. Παπαδόπουλου, Κ. Φλεριανού.
  • Η Μεσόγειος είναι η πηγή έμπνευσης των «Carousel», που σήμερα εμφανίζονται στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι). Παρουσιάζουν τραγούδια από Ιταλία (καντσονέτες, ταραντέλες, παραδοσιακά, ελληνόφωνα κ.ά.), Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Κορσική και τραγούδια των N. Rota και N. Piovani.
  • Η Ρίτα Αντωνοπούλου ερμηνεύει τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο της «Πάμε ξανά απ' την αρχή» σε μουσική Θ. Μικρούτσικου και στίχους Οδ. Ιωάννου, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών, σήμερα (10.30 μ.μ.), στον «Ιανό».
  • Οι «Χαΐνηδες», και σήμερα, προσκαλούν στην «Αυλαία» (Βοτανικός), με ένα «ταξίδι» από την Κρήτη ως τη Μικρασία, από εκεί στην Ανατολή και πίσω στα Βαλκάνια. Πλούσια ενορχήστρωση, εκρηκτικά ηχοχρώματα, πάθος και μεράκι. Αύριο, στον ίδιο χώρο, «Jazzical» από τη μέτζο σοπράνο Nikol Konstante, με ερμηνείες γεμάτες συναίσθημα.
  • Στον «Πυρήνα» (Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11, 210 7237150), σήμερα, η ομάδα «Νυχτερινή Κυβέρνηση» προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι «Στου Καββαδία τ' ανοιχτά». Ερμηνεύει μελοποιημένη ποίηση του Ν. Καββαδία, από τους Θ. Μικρούτσικο, «Ξέμπαρκους», Γ. Σπανό, Δ. Ζερβουδάκη, Μ. Κωχ.
  • Η Πόπη Αστεριάδη παρουσιάζει τη Δευτέρα (10.30μμ), στον «Ιανό» ένα πρόγραμμα με τραγούδια του νέου κύματος και του έντεχνου τραγουδιού. Συμμετέχει ο τραγουδιστής Γιάννης Θωμόπουλος. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Τσοκάνης (πιάνο), Πάρις Καρκάνας (μπουζούκι), Χρήστος Μπέλτσιος (κιθάρα).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ