Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Με όπλο τον ενθουσιασμό

Στο Μπακού του Αζερμπαΐτζάν βρίσκονται οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών, καθώς και η ομάδα του ανσάμπλ νεανίδων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής, που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 17 Μάη. Στη διοργάνωση αυτή, στην οποία θα δοκιμαστεί ο νέος κώδικας βαθμολογίας, δεν περιλαμβάνονται αγωνίσματα στο ανσάμπλ γυναικών.

Με την εθνική ομάδα του ατομικού γυναικών θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου η Μιχαέλα Μεταλίδου (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι και κορδέλα) και η Ιωάννα Τάχα (στεφάνι), καθώς και η πιο έμπειρη Ευαγγελία Γκουντρουμπή (σχοινάκι, μπάλα και κορδέλα).

Πρώτη εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα κάνουν και οι αθλήτριες του ανσάμπλ νεανίδων. Θα πάρουν μέρος οι Μαριάνθη Ζαφειρίου, Μάγδα Δάγκαρη, Δέσποινα Τσουμαλάκου, Σταυρούλα Σαμαρά και Ιωάννα Χρυσομάλλη, με αναπληρωματική την Μυρσίνη Θεοδοσιάδου.

«Στο ατομικό γυναικών θα αγωνιστούν τρία κορίτσια, εκτελώντας συνολικά οκτώ προγράμματα, ώστε να βγει η ομαδική κατάταξη. Σε ό,τι αφορά το ανσάμπλ των νεανίδων, το πρόγραμμα των κοριτσιών είναι δροσερό, χαρούμενο, ενώ οι στολές έχουν έντονα χρώματα, που αρμόζουν στην ηλικία τους. Πρόκειται για μία πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία από αγώνες. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη διάθεση για να αγωνιστούν και να κατακτήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν», δήλωσε η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της ΕΓΟ, Μαρία Παπαδοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ