Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ
Οι εργαζόμενοι ζητούν λύσεις

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ έχουν αποφασίσει να παραστούν οι εργαζόμενοι των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών «Αθήνα 9,84», «Ξένιος», «Κανάλι 1» και «Επικοινωνία», οι οποίοι απαιτούν να μη μετατραπούν οι δημοτικές επιχειρήσεις σε Ανώνυμες Εταιρείες, όπως επιχειρείται με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους ζητούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να παραστούν στη συνεδρίαση μαζί τους, ώστε να ζητήσουν συντονισμένα από τους Δημάρχους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της επιχειρούμενης μετατροπής των δημοτικών ΜΜΕ σε ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε «Αθήνα 9,84», «Ξένιος», «Κανάλι 1» και «Επικοινωνία», στο πλαίσιο των αποφάσεων της γενικής τους συνέλευσης, την περασμένη Δευτέρα είχαν παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, απαιτώντας άμεσα λύσεις. Ομως, καμία ουσιαστική ενέργεια και δέσμευση δεν υπήρξε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών παρά μόνο ...υποσχέσεις για σύνταξη μιας αόριστης τροπολογίας.

Οι εργαζόμενοι των δημοτικών ΜΜΕ εκφράζουν το φόβο και την ανασφάλειά τους ότι θα βρεθούν προ τετελεσμένων και ότι κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας τους. Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων «πάγωσε» μέχρι το τέλος του 2009, μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ