Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
Με μοναδικό ... χορηγό την ανάγκη για άθληση

Την απάντηση για μια άλλη προοπτική για τη ζωή και τον ελεύθερο χρόνο έδωσε για τέταρτη χρονιά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα

Στο 4ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά του ΠΑΜΕ όλοι ήταν νικητές...
Στο 4ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά του ΠΑΜΕ όλοι ήταν νικητές...
Ηταν το δικό τους Σαββατοκύριακο... Ενα διήμερο απάντησης στις λογικές του συμβιβασμού, της υποκουλτούρας, της ναρκω-κουλτούρας, που προσπαθεί να επιβάλει το καπιταλιστικό σύστημα διαχείρισης. Μια απάντηση στη λογική που θέλει τον αθλητισμό εμπόρευμα και βγάζει την ανάγκη του λαού για άθληση προς πώληση. Που στερεί από τον εργαζόμενο τον ελεύθερο χρόνο. Το 4ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά 5Χ5 που διοργάνωσε η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ στα γήπεδα του Δήμου Ιλίου, που φέτος συμπίπτει με τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, είχε μόνο κερδισμένους. Είχε μόνο ανθρώπους που αποφασίζουν να γίνουν πρωταγωνιστές όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για το διπλανό, για το σύνολο. Δεν παρατάνε τη ζωή, δεν αποποιούνται των δικαιωμάτων τους. Συνολικά δεκαεφτά ομάδες από συλλόγους εργαζομένων, ανάμεσά τους και αυτές που αποτελούνταν από μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων, αγωνίστηκαν ενάντια στην ουσιοεξάρτηση και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού (όπως ήταν το σύνθημα των αγώνων).

Στην ομιλία του προς όλους όσοι συμμετείχαν, αλλά και παραβρέθηκαν στο χώρο των αγώνων, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, κάλεσε τους νέους να δώσουν τη μάχη για μια καλύτερη ζωή μέσω της οργάνωσης του εργατικού κινήματος και της ενίσχυσης του ΠΑΜΕ.

Εκ μέρους της Γραμματείας Νέων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου η Βάσω Μουκάνου, αφού αναφέρθηκε στη σημασία του τουρνουά, τόνισε την ανάγκη για δυνάμωμα της πάλης που αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων και σύγχρονων αναγκών τους. Ανάγκες που, όπως υπογράμμισε, η αστική τάξη τις οδηγεί στην εμπορευματοποίηση.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Παύλος Αλεξανδράκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι εργαζόμενοι για να αθληθούν, εξαιτίας του ελαστικού ωραρίου, των πιέσεων από τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και την ανεργία, προτείνοντας την οργάνωση στα σωματεία σαν λύση.

Λίγα μέτρα πιο πέρα από εκεί όπου πριν λίγες ημέρες διοργανώθηκε υπό την ανοχή των δήμων της περιοχής το φεστιβάλ της ναρκω-κουλτούρας, τα μέλη των Θεραπευτικών Κοινοτήτων που συμμετείχαν στο Τουρνυά έδωσαν τη δική τους απάντηση για τη ζωή. Σε δηλώσεις στον «Ρ» ο Τριαντάφυλλος και ο Αλέξανδρος, μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΔΙΑΒΑΣΗ, χαρακτήρισαν σημαντική την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, αφού όπως τόνισαν τους δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούν ξανά με τον αθλητισμό και να επαναδραστηριοποιηθούν στη ζωή.

  • Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε η ομάδα των FLAMENGO, που στον τελικό νίκησε με 4-2 το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Επαινοι δόθηκαν όμως σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και ήταν: ΤΕΦΑΑ, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Ναυτεργατική (ΠΕΜΕΝ), Εργαζόμενοι Μενιδίου, ΣΕΤΗΠ, Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ - Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, Ενωση Λογιστών Πρωτευούσης - Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΔΙΑΒΑΣΗ - Σωματείο Εργαζομένων «Κωνσταντακάτου», Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΕΞΑΝΤΑΣ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ