Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ο πολιτισμός κοντά στα παιδιά

Κουκλοθέατρο, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια καλλιτεχνικών κατασκευών, μουσικοκινητικούς αυτοσχεδιασμούς, παιδικές ταινίες κ.ά. περιλαμβάνει το «1ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού» που διοργανώνει (1-10/6) ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο του στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245 τηλέφωνο 210 4906021).

Αρχή, (1/6, 7μ.μ.) με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος» από τις «Μορφές Εκφρασης». Στις 9μ.μ. ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής παρουσιάζει τον πρώτο δίσκο της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας, με τίτλο «Κλόουν». Θα ακουστούν τραγούδια (στίχοι: Δ. Μανθόπουλος) από τη χορωδία (διεύθυνση Θαν. Μιχαλόπουλος). Εκτακτη συμμετοχή: Αναστασία Μουτσάτσου. Ακολουθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

2/6: Τα παιδιά κατασκευάζουν φιγούρες Καραγκιόζη και παρακολουθούν (9μ.μ.) την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στη φωλιά του Γορίλα». 3/6 (6μ.μ.), γνωριμία των παιδιών με κρουστά όργανα. Στις 9.15μ.μ.(«Σινέ Νίκαια»), προβολή της ταινίας «Ο Κύρικου και η μάγισσα» του Μισέλ Οσελό. 4/6 (6μ.μ.) κατασκευές με χαρτί από το Τμήμα Τέχνης του ΠΚΔΝ. Ακολουθεί (9.15μ.μ.) προβολή της ταινίας «Ο ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου και συζήτηση με το σκηνοθέτη. 5/6 (6μ.μ.), η κουκλοθεατρική ομάδα «Παραβέντο» και τα παιδιά κατασκευάζουν κούκλες και παίζουν κουκλοθέατρο. Στις 9.15μ.μ.: Προβολή της ταινίας «Το κόκκινο μπαλόνι και το άσπρο άλογο». 6/6 (6μ.μ.), συναυλία κρουστών οργάνων από παιδιά και προβολή (9.15μμ) της ταινίας «Το ξυπόλυτο τάγμα» του Γκρεγκ Τάλας. 7/6 προβολή της ταινίας «Vitus» του Φρέντι Μιρέρ. 8/6 (6.30μ.μ.), εκπαιδευτικά παιχνίδια με έργα τέχνης, 9.15μ.μ. προβολή της ταινίας «Cercleen - Ταξιδιάρικα ποντίκια» του Γιάνικ Χαστρουπ και 11μμ «Το ξυπόλυτο τάγμα». 9/6: Τα παιδιά κατασκευάζουν φιγούρες Καραγκιόζη (7μ.μ.), και 9μ.μ. η παράσταση «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 10/6 (6μ.μ.) με εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξερεύνησης του πλανήτη και του διαστήματος μέσα στο κινητό πλανητάριο «Zenius». Στις 9μ.μ., μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Ξε-πινόκιο» και προβολή animation από την ομάδα «Σκιές και Κούκλες». Στη διάρκεια του δεκαήμερου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του τμήματος «Παιδικής Τέχνης» του ΠΚΔΝ (μεγάλη αίθουσα του κτιρίου) και έκθεση Παιδικού Βιβλίου στα «Πέτρινα» κτίρια του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ