Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΟΥΡΕ, επίτιμου δικηγόρου, προσφέρουμε προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 200.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων, της οποίας ήταν μέλος.

Νίκος και Χρυσούλα Τσουρέ

* * *

Φωτ.

Στις 26 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΟΥΡΜΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ευαγγελία Τσούρμα και οι κόρες του Ολγα και Βάσω προσφέρουν στην ΚΟ Ελευσίνας 10.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΗΛΙΑΔΗ, ακούραστου κομμουνιστή και διακινητή του «Ριζοσπάστη», ο οποίος πέθανε στα 68 χρόνια του στις 13 Οκτώβρη 2000 στη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο), ο Βασίλης Μαυροκέφαλος προσφέρει 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Αχαρνών.

* * *

Στις 28 Οκτώβρη 2000 άφησε την τελευταία πνοή του ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, συνταξιούχος οικοδόμος από τη Νέα Πεντέλη.

Ακούραστος αγωνιστής του συνδικαλιστικού κινήματος, ο σύντροφος Γιάννης έμεινε ως το τέλος συνεπής στον αγώνα για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Καλός οικογενειάρχης και πατέρας, σεβαστός και αγαπητός φίλος, ο Γιάννης αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό και πολλή θλίψη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», τον οποίον καθημερινά διάβαζε, μελετούσε και προωθούσε, ο αγαπητός σύντροφός μας.

Αιώνια η μνήμη του.

Yvete και Λάμπρος Τσελίκας

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, άξιου αγωνιστή για τις ιδέες του ΚΚΕ, που μας «άφησε» στις 28 Οκτώβρη, προσφέρουμε για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πεντέλης.

Οικογένεια Γιάννη Πουλημένου

* * *

Φωτ.

Στις 17 Οκτώβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας θεία ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ από την Ιστιαία Εύβοιας, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Πέρασε σκληρές και απάνθρωπες δοκιμασίες στην παρανομία, στην εξορία σε όλα τα νησιά, πιστή πάντα στο μαρξισμό - λενινισμό, αλλά δεν έπαψε να αγωνίζεται ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, για το 16ο Συνέδριο.

Ελένη και Θανάσης Γιαννακός

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΟΣΧΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, ο οποίος «έφυγε» στις 30 Οκτώβρη 1978, προσφέρω, προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης, 20.000 δρχ.

Η συντρόφισσά του Ειρήνη Μόσχου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ «Παύλου Μελά» Πολίχνης, της οποίας ήταν μέλος, προσφέρουν στο ΚΚΕ, προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, 9.500 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1941, ο σύντροφός της Σταύρος Κουντούρης, επίσης αντιστασιακός και μέλος του ΚΚΕ, προσφέρει για το 16ο Συνέδριο 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Πειραιά.

* * *

Φωτ.

Στις 12 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΚΡΟΥ. Γεννήθηκε το 1926. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του.

Το χρονιάτικο μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή, 12 Νοέμβρη στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Η γυναίκα του Ανίκα, οι δυο κόρες του και τα εγγόνια του.

* * *

Στη μνήμη του κουνιάδου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ, οπαδού του ΚΚΕ και για την ονοματική γιορτή του, προσφέρω για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 10.000 δρχ.

Ντίνα Αναγνωστοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Η σύζυγος Κούλα

Τα παιδιά Κατερίνα, Γιώργος

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΚΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, μία αγωνίστρια πρόσφερε στο ΚΚΕ 2.000 δρχ.

* * *

Ο Φώτης Σιέμος προσφέρει για το 16ο Συνέδριο 10.000 δρχ,, μέσω ΚΟΒ Ελεούσας Ιωαννίνων, στη μνήμη των γονιών του ΣΤΑΥΡΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ, με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ