Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρακολούθηση από την ... κούνια

Την τοποθέτηση καμερών στις παιδικές χαρές ετοιμάζουν κυβέρνηση - ΚΕΔΚΕ

To αίτημα να τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης στις παιδικές χαρές επανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) και δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης, με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο, να συμμερίζεται την... αναγκαιότητα, στο όνομα της προστασίας των παιδιών.

Αμφότεροι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χτες για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών χαρών, ουσιαστικά κάλεσαν την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην οποία ο Ν. Κακλαμάνης, ως δήμαρχος της πρωτεύουσας, έχει αποστείλει αίτημα για την τοποθέτηση καμερών, να γνωμοδοτήσει θετικά. Μάλιστα, στην προοπτική αυτή, του περιορισμού των δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού και της διαμόρφωσης συνείδησης παρακολούθησης, από την... κούνια, ακόμη, φαίνεται να συμφωνούν οι δήμαρχοι.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Κακλαμάνης, «με τους δημάρχους από όλη την Ελλάδα με τους οποίους έχουμε συζητήσει το θέμα, δε βρέθηκε ούτε ένας που να διαφωνεί». Με δήλωσή του, πάντως, στο «Ρ» ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος, τονίζει ότι ο δήμος όχι μόνο δεν έχει συμμετάσχει σε μια τέτοια συζήτηση αλλά διαφωνεί στο να μπει η ζωή των εργαζομένων στο φακό, στο όνομα των προβλημάτων φθοράς που υπάρχουν και ωστόσο δεν αντιμετωπίζονται με την τοποθέτηση καμερών.

«Πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας, κυρίως δε για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί και οι κλοπές», συνέχισε ο Ν. Κακλαμάνης. Για να τον συμπληρώσει ο Π. Παυλόπουλος, εκφράζοντας την πίστη ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα ανταποκρίνεται στο αυτονόητο, καθώς «μια κάμερα δεν παρακολουθεί το παιδί, το προστατεύει», όπως είπε. Τέλος, ο Ν. Κακλαμάνης κάλεσε την Αρχή να απαντήσει στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων που είχε υποβληθεί πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Ο ίδιος είπε ότι ένα μεγάλο μέρος των προσλήψεων περιορισμένου χρόνου εργασίας που θα γίνουν, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ, προορίζονται ως νέοι φύλακες στις παιδικές χαρές.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος, ενημέρωσε ότι μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2012, οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές θα πρέπει να πιστοποιήσουν όλες τις παιδικές χαρές που λειτουργούν στην περιφέρειά τους και να έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατασκευή έργων, ασφαλή λειτουργία τους και τη συντήρησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ