Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ
Αναλοίωτοι οι συσχετισμοί

Ολοκληρώθηκαν προχτές Τετάρτη οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων της ΕΣΗΕΑ, καθώς και του ΕΔΟΕΑΠ. Στις φετινές εκλογές σημειώθηκε άνοδος της συμμετοχής, ενώ δεν υπήρξε αλλαγή στο συσχετισμό δύναμης που πλειοψηφούσε στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή, ψήφισαν 3.950, με έγκυρα 3.754, άκυρα 124 και λευκά 62 (από 3.496 ψηφίσαντες και 3.248 έγκυρα το 2007).

Από αυτά έλαβαν: Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» («Δημοσιογραφική Συνεργασία» - «Αριστερή Οχθη» - Ανεξάρτητοι) πήρε 601 ψήφους και 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι «Δημοσιογράφοι για την δημοσιογραφία» (Π. Σόμπολος) που στηρίζονται από την ΝΔ, πήραν 1.208 ψήφους και 4 έδρες. Οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ μοιράστηκαν 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Δημοσιογραφική Ενότητα» (Δ. Κουμπιάς), έλαβε 320 ψήφους και 1 έδρα, ενώ η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ)», (Δ. Τσαλαπάτης) πήρε 425 ψήφους και μία έδρα.

Η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος», (Δ. Τρίμμης) που στηρίζεται από το ΣΥΝ έλαβε 919 ψήφους και 3 έδρες και τέλος ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή - Financial Crimes Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο - Σπάρτακος - Ανένταχτοι», που στηρίζονται από δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, έλαβαν 281 ψήφους χωρίς καμία έδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ