Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την επίθεση Νικολουτσόπουλου

Ο εργατολόγος έσυρε στο Πειθαρχικό του Συλλόγου του το δικηγόρο Αγγ. Βρεττό, που υπερασπίζεται τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έσυρε ο γνωστός εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος (πρώην νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων), το δικηγόρο Αγγελο Βρεττό, επειδή «τόλμησε» να υπερασπιστεί μαζί με άλλους συναδέλφους του και το ΠΑΜΕ τις καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων και τον αγώνα τους για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους! Στο πλευρό του Αγγ. Βρεττού κατά την πειθαρχική διαδικασία βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και η έκδοση σχετικής απόφασης.

Ο λόγος που επικαλέστηκε στην αναφορά του ο Χρ. Νικολουτσόπουλος είναι ότι ο Αγγελος Βρεττός «συνόδευσε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Δικαιοσύνης και προφανώς υποστήριξε τις εναντίον μου γνωστές καταγγελίες για τη διεκδίκηση της νόμιμης αμοιβής μου από πελάτισσές μου»! Υπενθυμίζεται, ότι ο Χρ. Νικολουτσόπουλος είχε «βομβαρδίσει» τις καθαρίστριες με εκατοντάδες αγωγές, απαιτώντας χρηματικές αποζημιώσεις της τάξης περίπου των 3.000 ευρώ από καθεμιά, επειδή αρνήθηκαν να του καταβάλουν τον πρώτο μεικτό μισθό τους, σαν αμοιβή για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που - όπως ισχυρίζεται - οφείλεται σε δικές του ενέργειες. Στον αντίποδα, οι καθαρίστριες ισχυρίζονται ότι μονιμοποιήθηκαν με τους αγώνες τους και μόνο.

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «το μεγάλο κεφάλαιο αξιοποιεί κάθε μηχανισμό που διαθέτει για να τρομοκρατήσει, να φοβίσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο να παρεμποδίσει την οργάνωση της πάλης των εργατών ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην καταστολή, στο χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Επιχειρεί να χτυπήσει, να συκοφαντήσει συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά στη μάχη. Κάθε τίμιο αγωνιστή που δε συμβιβάζεται και παλεύει ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα, ενάντια στην προσπάθεια να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους».

«Το ΠΑΜΕ και όσοι συνεργάζονται μαζί του θα συνεχίσουν το δρόμο της ταξικής πάλης, της αντίστασης, της οργάνωσης του αγώνα, της αποκάλυψης. Δε μας πτοούν οι απειλές και τα όποια πειθαρχικά. Εμείς απολογούμαστε μόνο στην εργατική τάξη. Μαζί της θα παλέψουμε για τη ζωή της την ίδια, για να πετάξουμε στα άχρηστα την αντεργατική πολιτική, τους μηχανισμούς και όσους αποτελούν τα γρανάζια τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ