Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δείτε στον «902 TV»

Παρακολουθήστε ΣΗΜΕΡΑ από την τηλεόραση του «902» στις 17.30 «Ματιές στον κόσμο». Η εκπομπή θα επιχειρήσει να αναδείξει το ρόλο και το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ζητήματα που αφορούν κυρίως την εξωτερική πολιτική και την πολιτική Αμυνας. Καλεσμένοι ο Αγάπιος Παπανεοφύτου, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Βαγγέλης Κατσιάβας, μέλος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννα Μπαλή.

Στις 18.30 οι «Φωταψίες της άλλης όχθης» ταξιδεύουν στην παραμεθόρια Ηπειρο. Κι εδώ, στην εκπνοή της άνοιξης, επιστρέφουν στο χειμερινό Πολυφωνικό Καραβάνι με μια ιχνηλασία από το Πωγώνι και ως τη Μουργκάνα. Μονάκριβες συναντήσεις πίσω από τις αποσιωπήσεις της γεωγραφίας με αυθεντικούς ερμηνευτές της ηπειρώτικης πολυφωνίας. Η κυρά Φρόσω και η κυρά Ολγα από τον Παρακάλαμο, ο νέος βοσκός Ηλίας Κούρος στο Δολό Πωγωνίου, η κυρά Μαρίνα στο Βαβούρι της Μουργκάνας, ο Σπύρος Αντωνίου με την κομπανία του στο τέλος ενός γλεντιού σε καφενείο της Ζίτσας. Η άλλη Ελλάδα, μακριά από την εξωστρέφεια των θερινών εκδηλώσεων να αφουγκράζεται τη μουσική της αντάρας πίσω από τους τριγμούς της τραγικής περιθωριοποίησης και εγκατάλειψης. Σκηνοθεσία, έρευνα, παραγωγή: Αλέξανδρος Λαμπρίδης.

Αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21.35 θα μεταδοθεί η ανατολικογερμανική ταινία «Για μια θέση στη ζωή» (Σόλο Σάνι). Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Κόνραντ Βολφ και πρωταγωνιστούν οι Ρενάτε Κρόσνερ, Αλεξάντερ Λανγκ και Ντίτερ Μόντανγκ. Η Σάνι, τραγουδίστρια από το Βερολίνο, περιοδεύει στη Γερμανία. Σιχαίνεται τη ρουτίνα, απαιτεί να τη σέβονται και λαχταρά μία σχέση. Ομως, παραμένει ασυμβίβαστη. Οταν μία κρίση διαλύει την μπάντα της, οι απόψεις της θα δοκιμασθούν.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ στις 19.00, «Σελίδες γνώσης». Μετά από 50 χρόνια επαναστατικής πείρας το Σύνταγμα και το πολιτικό σύστημα της Δημοκρατίας της Κούβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κάθε Σύνταγμα είναι ο ανώτατος νόμος με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο, έκφραση δηλαδή της κοινωνικής - πολιτικής κατάστασης, αποκρυστάλλωση συσχετισμού δυνάμεων. Τι γίνεται, όμως, με τα Συντάγματα, που είναι απόρροια επαναστατικών αλλαγών; Φιλοξενούμενος ο λέκτορας της Θεωρίας του Κράτους και του Δικαίου Δημήτρης Καλτσώνης. Βιβλίο αναφοράς είναι η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Το Σύνταγμα και το πολιτικό σύστημα της Δημοκρατίας της Κούβας». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννεκε Ιωαννάτου.

Στις 21.45, «Πολιτικές Προεκτάσεις». Ο Κώστας Καραχάλιος συζητά με στελέχη του ΚΚΕ για το ρόλο και το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την κρισιμότητα των ευρωεκλογών. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι αποφάσεις των Βρυξελλών για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Αμυνας και τον ευρωστρατό, καθώς και η υπονόμευση των πολιτικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ