Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μόνη απάντηση η αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία

Σχόλιο της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για την υπόθεση περί διαρροής θεμάτων σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Καλαμάτας

Σε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο της Μεσσηνίας και όχι μόνο, γίνεται λόγος για απόπειρα διαρροής θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μέσα στο χώρο ιδιωτικού σχολείου της Καλαμάτας όπου εξετάζονταν 13 μαθητές, εντοπίστηκαν την ώρα των εξετάσεων, εκπαιδευτικοί που επιχείρησαν να συνδεθούν με τους υπολογιστές του σχολείου και να υποκλέψουν τα θέματα των εξετάσεων. Φαίνεται πως η διαρροή τελικά δεν ολοκληρώθηκε, ενώ το υπουργείο Παιδείας επίσημα δεν έχει πάρει καμιά θέση για το ζήτημα.

Με αφορμή τα παραπάνω, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σχολιάζει ότι: «Ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι της συγκεκριμένης διαρροής, είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια γεγονότα είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της γνώσης, της Παιδείας σε εμπόρευμα που λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας.

Κατά τη γνώμη μας, το γεγονός δεν είναι ξεκομμένο, υπάρχει μια ολόκληρη επιχείρηση εκμετάλλευσης του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για ολοκληρωμένη μόρφωση, για σπουδές με δικαιώματα. Αυτή η διαδικασία κορυφώνεται την περίοδο των εξετάσεων και μετά από αυτήν με τις "διαρροές" της βαθμολογίας, με εκτιμήσεις για την εξέλιξη των βάσεων, με ανταγωνισμό μεταξύ των εμπόρων της γνώσης, μεγαλοφροντιστών, για το ποιος πρώτος θ' ανακοινώσει απαντήσεις των θεμάτων.

Η μόνη απάντηση σ' αυτά τα φαινόμενα για το λαό δεν μπορεί να είναι άλλη από τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σ' όλες τις βαθμίδες, δίχρονη προσχολική αγωγή, ενιαίο δωδεκάχρονο βασικό υποχρεωτικό σχολειό, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη, και με αφορμή αυτό το γεγονός να στηρίξουν μαζικά στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αποφασιστικά παλεύει ενάντια στις κατευθύνσεις του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας και της Μπολόνια που μετατρέπουν την Παιδεία σε εμπόρευμα και αφαιρούν ουσιαστικά από τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων τη δυνατότητα για σπουδές και δουλειά με δικαιώματα», καταλήγει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ