Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ «GA FERRIES»
Μάχη για δεδουλευμένα και ανθρώπινες συνθήκες

Συνεχίζουν τον αγώνα στα ακινητοποιημένα πλοία του Αγούδημου. Συγκέντρωση στο ΝΑΤ διοργανώνουν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις

Παρατημένα στο λιμάνι βρίσκονται τα καράβια και οι ναυτεργάτες της GA FERRIES
Παρατημένα στο λιμάνι βρίσκονται τα καράβια και οι ναυτεργάτες της GA FERRIES
Τη μάχη για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και συνολικά ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία συνεχίζουν με αποφασιστικότητα οι ναυτεργάτες των πλοίων της εταιρείας GA FERRIES του εφοπλιστή Αγούδημου, συσπειρωμένοι στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Χτες μετά από την αγωνιστική πίεση των πληρωμάτων και των ταξικών δυνάμεων, τέθηκαν σε λειτουργία οι ηλεκτρομηχανές του πλοίου «ΝΤΑΛΙΑΝΑ» (του Αγούδημου).

Ο εφοπλιστής, όχι μόνο οφείλει μισθούς από το Γενάρη στα πληρώματα και στους υπαλλήλους των γραφείων του, αλλά παράνομα και με την πλήρη κάλυψη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει εγκαταλείψει τα πλοία του σβηστά μέσα στην καρδιά του επιβατηγού λιμανιού του Πειραιά, δίπλα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο. Θέτει έτσι σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ναυτεργατών - αφού δεν έχουν ούτε φως - την ασφάλεια των πλοίων, καθώς είναι εκτός λειτουργίας ακόμα και τα πυροσβεστικά μέσα, αλλά και του λιμανιού.

Η επαναλειτουργία των ηλεκτρομηχανών του «ΝΤΑΛΙΑΝΑ» βοηθάει προσωρινά την ασφαλή και ανθρώπινη διαμονή των ναυτεργατών στα πλοία του Αγούδημου, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή, κάτω από τη δυναμική παρέμβαση των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στο ΥΕΝ, κατάφεραν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπής διαμονή στην Εστία Ναυτικών. Ο αγώνας για την καταβολή των δεδουλευμένων συνεχίζεται, ενώ σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα λεφτά τους βρίσκονται και οι υπάλληλοι των γραφείων της εταιρείας του εφοπλιστή.

Συγκέντρωση σήμερα στο ΝΑΤ

Στο μεταξύ σήμερα τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο ΝΑΤ, διεκδικώντας να καταβληθεί άμεσα το επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και να αυξηθούν οι επικουρικές συντάξεις. Ανάμεσα σε άλλα, τα σωματεία αναδεικνύουν και την προκλητικότητα εφοπλιστών - κυβέρνησης, με τους μεν να απαιτούν μηδενικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για το 2009 και το αρμόδιο υπουργείο να μη δίνει καμία αύξηση στις επικουρικές συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ