Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Ποιος μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα

ΑΒΑΝΑ.--

Με ένα νέο του άρθρο στους Στοχασμούς της Τρίτης, ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τη μετανάστευση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κούβα.

Οπως υπογραμμίζει, τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι «η Κούβα συμφώνησε στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τη μετανάστευση», πως «η Κούβα ελπίζει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων» και πως η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από το Ελ Σαλβαδόρ απ' όπου βρίσκεται υποστήριξε ότι «η Ουάσιγκτον είναι ικανοποιημένη» με αυτή την είδηση. Ωστόσο προσθέτει ότι το πρακτορείο EFE έσπευσε να επικαλεστεί δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως «θα υπάρξει ανοιχτός διάλογος μόλις υπάρξουν αλλαγές στα ανθρώπινα δικαιώματα και κινήσεις προς τη δημοκρατία» στη Κούβα...

«Ποιά είναι η "δημοκρατία" και τα "ανθρώπινα δικαιώματα" που υπερασπίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες; Ηταν πραγματικά απαραίτητη αυτή η ταπεινωτική και παντοδύναμη προειδοποίηση;» σημειώνει ο Κουβανός ηγέτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ