Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποιήσεις συμβασιούχων πυροσβεστών

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, ζητώντας την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς να θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα. Παράλληλα, διεκδικούν την άμεση εργασιακή τους αποκατάσταση σύμφωνα και με τις προεκλογικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, την άμεση υλοποίηση του διατάγματος για την υγιεινή και ασφάλεια, την άμεση καταβολή του επιδόματος των 500 ευρώ, την αντικατάσταση του παλαιού στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής και καλύτερες συνθήκες διαμονής στους πυροσβεστικούς σταθμούς.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης - Διάσωσης, συγκεντρώθηκαν στις 7.30 το πρωί στην Ομόνοια. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου Δ. Κοντό. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές έφτασαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Λέγκα. Στο τέλος κατέληξαν στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όπου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Α. Μπούρα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε από το ΠΑΜΕ ο Δ. Αγκαβανάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του κατήγγειλε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κρατούν τους συμβασιούχους της Πυροσβεστικής σε εργασιακή ομηρία. Πρόσθεσε ότι «ζητάμε τη μονιμοποίησή τους, ενώ στις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που συμπράττουν στην εργασιακή ομηρεία τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμβασιούχοι πυροσβέστες είναι 5.500 άτομα και παραμένουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας παρά το ότι η Πυροσβεστική έχει περίπου 4.000 οργανικά κενά.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι συμβασιούχοι πυροσβέστες της Βόρειας Ελλάδας. Στην κινητοποίηση, συμπαραστάτης στον αγώνα τους, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Αγγελο Τζέκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον Ηλία Γκουτζηγιάννη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και τον Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ