Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«GA FERRIES»
Στο κενό η προσπάθεια να σπάσει ο αγώνας

Με τις πλάτες του ΥΕΝ συνεχίζει να προκαλεί ο εφοπλιστής Αγούδημος

Δεμένοι παρέμειναν οι κάβοι του «ΡΟΔΑΝΘΗ» από την αποφασιστικότητα με την οποία οι ναυτεργάτες απέτρεψαν τα σχέδια της εργοδοσίας
Δεμένοι παρέμειναν οι κάβοι του «ΡΟΔΑΝΘΗ» από την αποφασιστικότητα με την οποία οι ναυτεργάτες απέτρεψαν τα σχέδια της εργοδοσίας
Με την περιφρούρηση του αγώνα τους, παραμένοντας σταθερά στον καταπέλτη, απάντησαν χτες οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΡΟΔΑΝΘΗ» της εταιρείας GA FERRIES του εφοπλιστή Αγούδημου, στην προσπάθεια που κατέβαλαν από κοινού εφοπλιστής και υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να τους τρομοκρατήσουν, να τους αναγκάσουν να κάνουν «πίσω», ώστε να αποπλεύσει το καράβι. Οι ναυτεργάτες τόσο του «ΡΟΔΑΝΘΗ» όσο και των άλλων πλοίων της εταιρείας αγωνίζονται για να πάρουν τους μισθούς τους, καθώς ο Αγούδημος τους οφείλει δεδουλευμένα από το Γενάρη. Στην ίδια κατάσταση, δηλαδή απλήρωτοι από το Γενάρη, βρίσκονται και οι ναυτιλιακοί υπάλληλοι της εταιρείας του εφοπλιστή.

Στις 23 του Μάη, με δυναμική παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών Ενώσεων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και των ίδιων των πληρωμάτων του Αγούδημου, η ΠΝΟ αναγκάστηκε να αποφασίσει απεργία σε όλα τα καράβια του εφοπλιστή, μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, απόφαση η οποία παραμένει σε πλήρη ισχύ. Ωστόσο χτες το πρωί άνθρωποι της εταιρείας εμφανίστηκαν στο πλοίο προσπαθώντας να αποσπάσουν υπογραφές από τους ναυτεργάτες ότι δεν κάνουν απεργία. Από το ΥΕΝ επίσημα αναφερόταν ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένο δρομολόγιο του «ΡΟΔΑΝΘΗ»όμως το πλήρωμα είχε «ενημερωθεί» ότι το πλοίο είχε προγραμματιστεί να αποπλεύσει στις 5 χτες το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι με την κάλυψη του ΥΕΝ και προσωπικά του υπουργού Αν. Παπαληγούρα, η οποία παρέχεται στον Αγούδημο στα πλαίσια της φιλεφοπλιστικής πολιτικής, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής όχι μόνο έχει εγκαταλείψει νησιά στην τύχη τους, αλλά με εξαίρεση το «ΡΟΔΑΝΘΗ» και το «ΜΑΡΙΝΑ», τα πλοία του τα έχει παρατήσει σβηστά - δηλαδή δε λειτουργούν ούτε τα μέσα πυρόσβεσης - μέσα στο επιβατηγό λιμάνι, δίπλα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, παραβιάζοντας όλους τους κανονισμούς που αφορούν την ασφάλεια πληρώματος, πλοίου και λιμανιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πληρώθηκαν σε «ΤΑΞΙΑΡΧΗ» και «ΡΟΔΑΝΘΗ» (2009-09-05 00:00:00.0)
Παλεύουν για να πάρουν τους μισθούς τους (2009-09-04 00:00:00.0)
Εντείνονται τα προβλήματα για ναυτεργάτες και επιβάτες (2009-07-23 00:00:00.0)
Αλυσιδωτές κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα (2009-06-10 00:00:00.0)
Ανενόχλητος συνεχίζει να μην πληρώνει (2009-05-26 00:00:00.0)
Αθλιες συνθήκες στα ακινητοποιημένα σαπάκια (2009-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ