Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ολομόναχοι ... μαζί

Σκηνή από την ταινία του Κιμ Κι Ντουκ
Σκηνή από την ταινία του Κιμ Κι Ντουκ
Τη δραματική ταινία κορεατικής παραγωγής «Ολομόναχοι μαζί», σε σενάριο και σκηνοθεσία Κιμ Κι Ντουκ, θα μεταδώσει απόψε στις 21.00 η ΕΤ-1.

Ο Τάε Σουκ περιφέρεται από άδειο σπίτι σε άδειο σπίτι και ζει σε αυτά μέχρι την επιστροφή των ιδιοκτητών τους. Δεν κλέβει ποτέ, αντίθετα επιδιορθώνει τις ζημιές και αφήνει τα πάντα στη θέση τους. Κάπως έτσι θα γνωρίσει την Σαν Χουάν, μια δυστυχισμένη, κακοποιημένη γυναίκα, θα βρει το άλλο του μισό και εκείνη το στήριγμα που επιθυμούσε. Ετσι, θα τον ακολουθήσει και θα αγαπηθούν, μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα τους χωρίσει. Ο Τάε Σουκ θα μπει στη φυλακή και η Σουν Χουά θα επιστρέψει στο νόμιμο σύζυγο της, αλλά, καθώς μετρούν αντίστροφα το χρόνο για την επανασύνδεση, θα ξαναζήσουν τις παλιές στιγμές με έναν ολότελα δικό τους τρόπο...

Ο ελληνικός τίτλος της ταινίας του σημαντικού Κορεάτη δημιουργού Κιμ Κι Ντουκ είναι αρκετά επεξηγηματικός σε σχέση με το περιεχόμενο της ταινίας. Ο αυθεντικός τίτλος «Bin Jip» (3-Iron) ονομάζεται το πιο δύσκολο στο χειρισμό μπαστούνι του γκολφ. Οι περισσότεροι παίκτες αποφεύγουν να το χρησιμοποιήσουν, ενώ όσοι καταφέρνουν να το χειρίζονται σωστά θεωρούνται «εκλεκτοί» ή πολύ δυνατοί στο σπορ. Η ταινία «Ολομόναχοι Μαζί» δεν ξεφεύγει από το γνωστό στιλ του Κιμ Κι Ντουκ, ο οποίος δίνει τον πρώτο λόγο στις ερμηνείες και σκηνοθετεί απλά, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται κουραστικός, καθώς οι εικόνες του είναι για μια ακόμη φορά μαγευτικές. Οι λιγοστοί διάλογοι δε συνεπάγονται μιαν αργή σε ρυθμούς ταινία. Αντίθετα, χάρη στο ευέλικτο μοντάζ, η ταινία κυλάει πολύ στρωτά. Επιπλέον, σε σχέση με τις προηγούμενες σκηνοθετικές δουλειές, υπάρχει μια δόση χιούμορ, η οποία το καθιστά πιο ανάλαφρο. Μια τρυφερή ταινία για την απομόνωση και τη μοναξιά δοσμένη με λυρισμό. Παίζουν: Σουνγκ Γιονγκ Λι, Χιουν Κιον Λι, Τζιν Μο Τζου, Τζεονγκ Χο Τσόι.

«Τρωάδες». Επική ταινία σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

Η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη. Μετά την πτώση της Τροίας, οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τους μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί για το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Εκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία, καθώς οι νικητές δολοφονούν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα. Παίζουν: Κάθριν Χέμπορν, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ζενεβιέβ Μπιζόλντ, Ειρήνη Παπά («Βουλή ΤV», 22.10).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ