Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να σταματήσει η ποινική δίωξη της εκπαιδευτικού

Μετά την πειθαρχική δίωξη, αντιμετωπίζει ακόμα και τα δικαστήρια, επειδή διέθεσε μια αίθουσα στο σχολείο της για να μαθαίνουν τη γλώσσα τους τα μεταναστόπουλα του σχολείου! Ο λόγος για την πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Στέλλα Πρωτονοτάριου, που έχει κληθεί από τον εισαγγελέα την Τρίτη 16 Ιούνη στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η εκπαιδευτικός διώκεται για ...«παράβαση καθήκοντος» και σύμφωνα με την κλήση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών το «κατ' εξακολούθησιν έγκλημα» που διέπραξε είναι ότι διέθεσε αίθουσα τις απογευματινές ώρες, ώστε να διδαχτούν 22 μαθητές του σχολείου που το επιθυμούσαν τη μητρική τους γλώσσα και στοιχεία του πολιτισμού τους. Στο 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών φοιτούν πάρα πολλά παιδιά μεταναστών, όμως επιβεβαιώνεται ότι ο εθελοντισμός και οι καινοτόμες δράσεις επιτρέπονται, εγκρίνονται και προβάλλονται μόνο εάν εξυπηρετούν τους στόχους της άρχουσας τάξης. Αν στηρίζουν την εργατική, λαϊκή οικογένεια διώκονται.

Η ποινική δίωξη γίνεται με φόντο την υλοποίηση των αντιδραστικών αποφάσεων της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, τις επιχειρήσεις - «σκούπα» της αστυνομίας, την ολοένα και συχνότερη άσκηση αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε πρόσφυγες και μετανάστες, την ενίσχυση της FRONTEX, την καταδίκη χιλιάδων εργαζομένων σε μαύρη εργασία χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, γι' αυτούς και τις οικογένειές τους.

Αναδεικνύεται και μέσα από αυτό το γεγονός η απαίτηση για ίσα μορφωτικά δικαιώματα ανεξάρτητα από εθνικότητα, χώρα προέλευσης, θρήσκευμα και καταγωγή, οργανωμένη επιστημονική διδακτική παρέμβαση στους αλλοδαπούς μαθητές, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και έλεγχο, ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα του ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν δωδεκάχρονου υποχρεωτικού σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ