Κυριακή 14 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Σκακιστικό πάνθεον στην Ελλάδα και στον κόσμο

Ο Βανγκ Χάο διεκδικούσε το πρωτάθλημα Κίνας μετά από τη νίκη του επί του ισχυρού GM Ν. Χούα

Στα χνάρια της 15χρονης Χου Γιφάν και η Κινέζα πρωταθλήτρια Ασίας GM Ζανγκ
Στα χνάρια της 15χρονης Χου Γιφάν και η Κινέζα πρωταθλήτρια Ασίας GM Ζανγκ
Ενδιαφέρον ματς του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Βισβανάθαν Ανάντ πραγματοποιήθηκε στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας με αντίπαλο τον Ούγγρο GM Πίτερ Λέκο. Παίχτηκαν 8 παρτίδες με χρόνο σκέψης 25 λεπτά.

Αλλο ένα φιλικό ματς 8 παρτίδων έγινε στην Πράγα με αντιπάλους τον ισχυρό (Νο 12 στον κόσμο με 2746 ΕΛΟ) Βασίλι Ιβαντσούκ και τον Τσέχο GM Ναβάρα (2654). Μετά το 6ο γύρο είχε προηγηθεί ο Ιβαντσούκ με 4-2. Τα τελικά αποτελέσματα και για τα δύο ματς, καθώς και ορισμένες παρτίδες, θα δημοσιεύσουμε σε επόμενο φύλλο του «Ρ».

* Μερικά αποτελέσματα από το Ατομικό Πρωτάθλημα Κίνας, στο οποίο συμμετείχε και η νεαρή Χου Γιφάν (ΕΛΟ 2590): Βανγκ Χάο - Νι Χουά 0-1, Μπου Ξιανζί - Λιανγκ Τσονγκ 1-0, Ζου Ξιαντσάο - Ζανγκ Πενξιάνγκ 1-0, Λι Τσάο - Βανγκ Χάο 0-1, Χου Γιφάν - Μπου Ξιανζί ισοπαλία.

Ο GM Βανγκ Χάο με ΕΛΟ 2696 και 2,5 βαθμούς στους 3 αγώνες, ήταν ο επικρατέστερος του πρωταθλήματος.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο φετινό Διεθνές Τουρνουά «Ακρόπολις» είναι η καταβολή - στο συντονιστή του ΔΤ κ. Σωτ. Λογοθέτη - του παράβολου της ΕΣΟ, το οποίο έχει οριστεί στα 60 (εξήντα) ευρώ. Οπως είναι γνωστό, του παραβόλου εξαιρούνται όσοι κερδίσουν και τις πρώτες θέσεις, δηλαδή οι GM, οι ΙΜ, οι WGM και οι WIM. Φέτος υπάρχει και μια καινοτομία σε ό,τι αφορά το παράβολο συμμετοχής: Οσοι σκακιστές διαμείνουν στο ξενοδοχείο των αγώνων (Χαλκίδα 10-18 Αυγούστου) δε θα πληρώσουν παράβολο..! Από 3.000 ευρώ έως 150 ευρώ τα έπαθλα για τους άντρες 25 πρώτους, ενώ για το αντίστοιχο των γυναικών, τα χρηματικά έπαθλα για τις 20 πρώτες είναι από 1.200 - 200 ευρώ.

* Η Κινέζα GM Ζανγκ είναι η νέα πρωταθλήτρια Ασιατικών Κρατών 2009 με 9 β. σε 11 αγώνες. Δεύτερη/τρίτη η Κινέζα Γιαξίν και η Ινδή Σουμπαραμάν με 7,5 β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ