Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ
Απλήρωτοι από το 2007

Απλήρωτοι για την καλλιεργητική περίοδο 2007-2008 παραμένουν 450 βιοκαλλιεργητές της περιοχής του Βόρειου Εβρου, εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμόδιων υπηρεσιών. Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του Εβρου είναι η μοναδική σε όλη την Ελλάδα που ακόμα δεν έχει πληρώσει τους βιοκαλλιεργητές.

Υπάρχουν παραγωγοί που κατέθεσαν τις αιτήσεις πληρωμών το Δεκέμβρη μήνα και ενώ μπορούσαν να πληρωθούν από τον Φλεβάρη ακόμα, δυστυχώς παραμένουν απλήρωτοι

Οπως καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, την πρώτη ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση φέρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί οι υπηρεσίες που είναι στη δικαιοδοσία του, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αδιαφορούν για την έγκαιρη πληρωμή των παραγωγών. Σοβαρές όμως είναι και οι πολιτικές ευθύνες της Νομαρχίας Εβρου και του Επαρχείου Βόρειου Εβρου, γιατί οι υπηρεσίες τους δεν ανταποκρίνονται στην έγκαιρη και άμεση εξυπηρέτηση των παραγωγών της περιοχής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ καλεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Νομαρχία Εβρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Να ξεπεραστεί άμεσα κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο και να πληρωθούν οι βιοκαλλιεργητές του Βορείου Εβρου. Καλεί ακόμα τους αγρότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με δυναμικό τρόπο να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ