Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑ'Α.-- Δύο Γερμανοί υπήκοοι και μία Νοτιοκορεάτισα βρέθηκαν νεκροί μετά από την απαγωγή τους από αγνώστους την Παρασκευή, στην περιοχή Σάνα'α στη βόρεια Υεμένη. Αναζητούνται άλλοι έξι ξένοι, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά, που ανήκαν στην ίδια παρέα και επίσης απήχθησαν. Ηταν όλοι εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της περιοχής.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον εννέα εργαζόμενοι έχασαν χτες τη ζωή τους και πάνω από τριάντα αγνοούνται εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε σε παράνομο ανθρακωρυχείο στην περιοχή Σαουάχ Λούντο της Ινδονησίας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τεράστια επενδυτικά σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρενέργειας από την ηλιακή σε ερήμους βορειοαφρικανικών χωρών σχεδιάζουν γερμανικοί όμιλοι επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων η Ντόιτσε Μπανκ, οι εταιρείες RWE και EON, οι οποίες γνωστοποίησαν ότι ως τα μέσα Ιούλη θα έχουν συγκροτήσει κονσόρτσιουμ για την δημιουργία του σχεδίου «Desertec» εκτιμούμενου κόστους άνω των 400 δισ. δολαρίων...

ΣΚΟΠΙΑ.-- Στελέχη της πρώην αυτονομιστικής οργάνωσης των Αλβανών της ΠΓΔΜ ζήτησαν χτες τη σύνταξη νέου συντάγματος και προειδοποίησαν πως θα πραγματοποιήσουν σειρά κινητοποιήσεων με πρώτη μία πορεία διαμαρτυρίας στις 23 του μήνα στα Σκόπια.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το σταμάτημα των πιέσεων που ασκούνται σε χώρες - μέλη του ΟΗΕ από ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου αναμένεται να ζητήσει σήμερα σε ομιλία του στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς.

ΚΙΣΙΝΑΟΥ.-- Νέες βουλευτικές εκλογές ανακήρυξε για τις 29 Ιούλη ο απερχόμενος Πρόεδρος της Μολδαβίας Βλαντιμίρ Βορόνιν, μετά από την αποτυχία των βουλευτών της χώρας να εκλέξουν νέο αρχηγό του κράτους.

ΣΟΦΙΑ.-- Χιλιάδες Βούλγαροι εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μεγαλύτερο εργατικού συνδικάτου της χώρας πραγματοποίησαν διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Σόφια, διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» τους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αλλά και διεκδικώντας περισσότερες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη, την Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ