Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 4-0
Ντέρμπι μόνο στα... χαρτιά

Ο πρωτεργάτης της νίκης του Αρη, Μπάμπης Τεννές.

Sportidea

Ο πρωτεργάτης της νίκης του Αρη, Μπάμπης Τεννές.
Μόνο ντέρμπι δεν ήταν ο χτεσινός αγώνας μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ, καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν των συμπολιτών τους με 4-0. Ενα αποτέλεσμα που ακόμα και οι φίλοι των «κιτρίνων» δεν περίμεναν, αφού ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων αποτελεί ντέρμπι. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ αξιοποίησαν τις αντεπιθέσεις και έτσι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να βάλει πρώτος γκολ προκειμένου να «ανασάνει» ψυχολογικά. Τα δύο σημεία κλειδιά του αγώνα ήταν η αλλαγή του Καραηλιόπουλου που έδωσε ανάσα στην ομάδα του και σε συνδυασμό με την αποβολή του Ουντέζε στο 44' έδωσαν στον Αρη τη μεγάλη νίκη.

Η έναρξη βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να είναι συνέχεια στην επίθεση και να προσπαθούν να πετύχουν ένα γκολ που θα έδινε άλλο αέρα στο παιχνίδι. Στα υπέρ τους ήταν και το άγχος που είχαν οι αντίπαλοί τους με αποτέλεσμα να έχουν και την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας. Ετσι λοιπόν, στο πρώτο ημίωρο ο «Δικέφαλος» έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Ο Καφές ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό των... ευκαιριών όταν στο 8' με προβολή ανάγκασε τον Κατεργιαννάκη να σώσει την εστία του πάνω στη γραμμή, ενώ οι Κωνσταντινίδης και Μπορμπόκης δεν εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τις προϋποθέσεις για γκολ.

Ο τεχνικός των «κιτρίνων» έκανε στο 28' την αλλαγή που έμελλε να αλλάξει την τροπή του αγώνα. Ο Καραηλιόπουλος πήρε τη θέση του Μάρκου και ο Αρης πήρε κεφάλι στον αγώνα. Στο 39' οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν πρώτοι το γκολ, καθώς ο Κυπαρίσσης απέφυγε έξυπνα τον Τετράτζε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ σημείωσε το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σε μια ανύποπτη φάση, στο 42' ο Αγαθοκλέους βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από χτύπημα του Ουντέζε. Ο διαιτητής Καζναφέρης συμβουλεύτηκε τον επόπτη, απέβαλε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι παίκτες του Αρη, καθώς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κούτσης με πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Τοχούρογλου διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο ΠΑΟΚ ήταν να δημιουργήσει άλλη μια ευκαιρία στην εκπνοή του α' μέρους αλλά ο Λουμπούτης απέκρουσε επάνω στη γραμμή.

Στην επανάληψη ο «Δικέφαλος» μπήκε νωθρά και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αντίθετα ο Αρης ήταν αυτός που αιφνιδίασε καθώς στο 49', ύστερα από ένα παιδαριώδες λάθος των αμυντικών της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Βενετίδης «κάλυψε» τον Κολτσίδα που ανενόχλητος μπροστά από τον Τοχούρογλου, πέτυχε σε ρυθμούς προπόνησης το 3-0 μπροστά στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ που... πίστευαν ότι ο «κίτρινος» ήταν σε θέση οφ σάιντ. Το τελικό 4-0 έγραψε άλλη μια «χρυσή» αλλαγή του Τεννέ, ο Χαριστέας στο 71', με γυριστή κεφαλιά.

ΑΡΗΣ: Κατεργιαννάκης, Μάρκος (28' Καραηλιόπουλος), Λουμπούτης, Παπαδόπουλος, Κυζερίδης (78' Θεοδωρίδης), Ναγκόλι, Κυπαρίσσης, Μπα, Κούτσης, Αγαθοκλέους (47' Χαριστέας), Κολτσίδας.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Μπράτιτς (53' Οκκάς), Καφφές, Ουντέζε, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Καμπς (66' Σπάσιτς), Ναλιτζής (46' Χασιώτης), Κωνσταντινίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ