Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οψιμο ενδιαφέρον..

Οψιμο ενδιαφέρον... Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ο ...πόνος της υπουργού οικονομίας Ελένας Σαλγκάδο, αλλά και του πρωθυπουργού της ισπανικής κυβέρνησης Λουίς Θαπατέρο, για τα όσα συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική αγορά της χώρας και τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει η Ρεάλ Μαδρίτης για μεταγραφές (Ρονάλντο 94 εκατ. ευρώ., Κακά 67 εκατ.). Το γεγονός ότι ο χρεωμένος σύλλογος κατά 500 εκατ. ευρώ προς τις ισπανικές τράπεζες κατάφερε να εξασφαλίσει δάνειο 150 εκατ. ευρώ σε μια ημέρα, από δυο τράπεζες, προκειμένου να ξεπληρώσει τις μεταγραφές, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και το θέμα έφτασε μέχρι και την Βουλή της χώρας. Σε δηλώσεις του η υπουργός Οικονομίας κάλεσε τις τράπεζες με την ίδια ευκολία να βοηθήσουν και τις οικογένειες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Την ίδια ώρα όμως που η Σαλγκάδο και ο Θαπατέρο ...κόβονται για τις οικογένειες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ευθύνη της κυβέρνησής τους η ανεργία στην χώρα αγγίζει το 17% ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον κάνουν λόγο για αύξηση στο 20% την επόμενη διετία. Με πρόσχημα την κρίση και την κυβέρνηση θεατή, οι επιχειρηματίες προβαίνουν σε απολύσεις φθάνοντας τον αριθμό των ανέργων στα 4 εκατ. Τη στιγμή που η Σαλγκάδο ζητάει από τις τράπεζες να βοηθήσουν τις οικογένειες της χώρας η κυβέρνηση ανακοινώνει σημαντική μείωση των δημόσιων δαπανών.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον ειρωνικό, μετά απ' όλα αυτά, Θαπατέρο και Σαλγκάδο να βγάζουν όλη τους την ευαισθησία για τα λαϊκά στρώματα με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τη στιγμή που και οι ίδιοι γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Αλλωστε, και ο Θαπατέρο παραδέχθηκε τις λογικές που υπάρχουν στην καπιταλιστική αγορά αφού δήλωσε «ότι η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά ανίσχυρη να παρέμβει στον τρόπο λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς». Μια αγοράς που στόχο έχει το κέρδος των λίγων μέσω της εκμετάλλευσης την λαϊκών στρωμάτων. Και αυτή την ελεύθερη αγορά είναι που εξυπηρετούν οι ίδιοι με τις πολιτικές τους.


Μπ. ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ