Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου παππού ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω Αχτίδας Κορυδαλλού.

Ο εγγονός του Γιάννης ΒΑΡΔΑΛΗΣ

***

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - '44, στη μνήμη των μελών του ΕΡΡΙΚΟΥ ΣΤΡΟΥΓΚΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΣΚΟΥ, που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ υπέρ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ.

***

Φωτό

Στις 24 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης από το Βόλο, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΡΑΣ, σε ηλικία 87 ετών. Πολέμησε τους χιτλεροφασίστες κατακτητές μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και πήρε μέρος στις μάχες του ηρωικού Δεκέμβρη του 1944 κατά των Αγγλων ιμπεριαλιστών στην Αθήνα. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας κυνηγήθηκε, διώχθηκε και φυλακίστηκε, αλλά έμεινε πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού, έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ειρήνη και οι τρεις κόρες του: Ελένη, Γεωργία και Σπυριδούλα προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Μαγνησίας.

***

Στη μνήμη του θείου μας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού αγώνα, που έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που υπήρξε μέλος του μέχρι το τέλος, το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Πτολεμαΐδας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΡΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΡΑΣ
Τα ανίψια του Κώστας και Δήμητρα Αψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ