Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Δυναμώνουμε τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε σχόλιό του, με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων, σημειώνει:

«Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, γιατί ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δώσανε μια μάχη, οι ίδιοι και οι γονείς τους, με πολύ κόπο, θυσίες και έξοδα.

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων της δημιούργησε το σχολείο που εξοντώνει αντί να μορφώνει, το σχολείο με τα ακριβά εμπόδια στη γνώση για τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Οι ίδιοι που μέχρι χτες προσπαθούσαν να πείσουν τους χιλιάδες νέους που έγραψαν κάτω από τη βάση εισαγωγής του "10" ότι "δεν παίρνουν τα γράμματα", από σήμερα θα τους αντιμετωπίσουν σαν "υποψήφιο κοινό" διάφορων "κολεγίων" που θα τους τάζουν "σίγουρη καριέρα".

Οι μαθητές που κατάφεραν με πολλές θυσίες να αντεπεξέλθουν στις εξετάσεις και διεκδικούν μία θέση στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, αναγκάζονται να επιλέξουν τη σχολή προτίμησής τους με το άγχος της ανεργίας, και από τώρα σκέφτονται πώς θα "βολέψουν" σχολή και δουλειά παράλληλα για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα των σπουδών.

Στην επίθεση της ΕΕ και των κομμάτων της στο δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά, η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα απειθαρχίας και ανυπακοής.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για δημόσιο και δωρεάν ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, επαγγελματικές σχολές, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!

Αντεπίθεση! Με ισχυρό ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ