Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναδρομή με μαγικά σόλο

Eurokinissi

Ενας από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου, ο μετρ της κιθάρας και των περίφημων σόλο Κάρλος Σαντάνα, θα δώσει συναυλία, στις 8 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μια βραδιά - αναδρομή στις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλλιτέχνη, που άλλαξε τον ήχο της ροκ και δημιούργησε μία ολόκληρη κιθαριστική παράδοση.

Γεννημένος το 1947 σε χωριό του Μεξικού, μυήθηκε στη μουσική από τον πατέρα του, που ήταν βιολιστής της παραδοσιακής μουσικής. Σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε να παίζει βιολί. Ομως μεγαλώνοντας μαγεύτηκε από τη τζαζ και κυρίως από τη ροκ που τότε κυριαρχούσε. Τη δεκαετία του '60 δημιούργησε τους «Santana Blues Band», που αποτέλεσαν αφετηρία για πολλά μεταγενέστερα συγκροτήματα και χαρακτηρίστηκαν ως το καλύτερο σχήμα στην ιστορία της ροκ. Hταν οι πρώτοι που έδωσαν στην ροκ μια άλλη διάσταση, αναμειγνύοντάς την με λάτιν ρυθμό. Από τους πρώτους δίσκους τους, αξέχαστες παραμένουν οι διασκευές του «Black Magic Woman», του Peter Green και το «Oye Como Va», ενώ στα κορυφαία της περιόδου περιλαμβάνεται το «Jingo». Θρυλική υπήρξε η εμφάνισή τους στο Woodstock (αποκορύφωμα η εκτέλεση του «Soul Sacrifice»), ενώ σπουδαίες υπήρξαν οι συνεργασίες τους τη δεκαετία του '70, με χαρακτηριστικότερες αυτές με τους Buddy Miles και John Mc Laughlin στο «Caravanserai». Ανάμεσα στ' άλμπουμ τους, τα «Amigos» (χαρακτηριστικό το σόλο του «Europa»), «Moonflower», «Blues For Salvador», «Supernatural» (οκτώ Γκράμι) κ.ά.

Πάντως και γι' αυτή τη συναυλία, το τίμημα είναι «αλμυρό». Τα εισιτήρια που διατέθηκαν στην προνομιακή τιμή (!) των 45 ευρώ, εξαντλήθηκαν νωρίς. Οι τιμές των υπολοίπων: 50, 70, 60, 120 και 200 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ