Κυριακή 21 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η μεγάλη γερμανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΕΟΝ ανακοίνωσε σχέδιο για την ανασυγκρότησή της, το οποίο προβλέπει τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 10%. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα απολυθούν 9.000 εργαζόμενοι σε σύνολο 90.000 εργαζομένων. Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις γίνονται, μάλιστα, τη στιγμή που η επιχείρηση ανακοίνωσε αύξηση 18% στα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο.

ΛΕΤΟΝΙΑ - ΛΙΤΟΤΗΤΑ Μέτρα σκληρής λιτότητας ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Λετονίας. Στα μέτρα για την εξοικονόμηση 500 εκατ. λατ (715 εκατ. ευρώ) περιλαμβάνεται μείωση 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και 10% στις συντάξεις. Στη χώρα γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες με συνθήματα, όπως: «Μην κλέβετε από τους φτωχούς συνταξιούχους», όπως έγραφε ένα από τα πλακάτ των διαδηλωτών. Τελικά, η «παρέλαση των ξανθών» δεν πέτυχε να αποσπάσει το ενδιαφέρον των εργαζομένων από τα σοβαρά τους προβλήματα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Πάνω από 3.000 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τρίτη έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Σεργκέι Στανίσεφ, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν συνθήματα, όπως «Θέλουμε τα λεφτά μας» και «Φέρτε πίσω τις ελπίδες μας! Δεν αντέχουμε τη φτώχεια και τον εξευτελισμό άλλο πια». Η βουλγαρική οικονομία αναμένεται να καταγράψει αρνητική ανάπτυξη 2% φέτος, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ