Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΜΑΔΩΝ
Στόχος επετεύχθη

Στόχος επετεύχθη έστω και με αρκετό άγχος για την Εθνική ανδρών - γυναικών στη Λεϊρία, καθώς κατάφερε να βγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, παραμένοντας στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων.

Τη δεύτερη και τελευταία μέρα των αγώνων, η Ελλάδα έδωσε σκληρή μάχη με την Τσεχία για την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία και στο τέλος βγήκε κερδισμένη, καταλαμβάνοντας την 9η θέση με 216.5 βαθμούς. Τα πάντα κρίθηκαν στις σκυταλοδρομίες 4Χ400μ. Πριν από αυτές, η ελληνική ομάδα προηγούνταν με πέντε βαθμούς διαφορά, αλλά στον αγώνα των γυναικών η Τσεχία έκανε καλύτερη κούρσα και πλησίασε στους δύο βαθμούς. Ακολούθησαν οι άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν πάνω από τους μεγάλους αντιπάλους τους και έτσι διασφάλισαν την παρουσία τους και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Το καλύτερο πλασάρισμα, που έφερε και τους περισσότερους βαθμούς (10), το πέτυχε η Στέλλα Παπαδοπούλου, που κατέλαβε την 3η θέση στη σφυροβολία με 71μ18. Πολύ καλή εμφάνιση, την καλύτερη φετινή του, έκανε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος με 5μ65 πήρε την 4η θέση στο επί κοντώ και μαζί 9 βαθμούς. Το ίδιο πλασάρισμα και συγκομιδή είχε και η Μαρία Ελένη Καφούρου στο μήκος με 6μ39, ενώ ο Κώστας Νακόπουλος τερμάτισε 5ος στα 800μ. με 1:48.60, προσθέτοντας 8 βαθμούς, κάτι που έκανε και ο Σπύρος Λεμπέσης στον ακοντισμό με 74μ21.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ