Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπερασπίζεται σθεναρά την αντιμεταναστευτική βαρβαρότητα

Τις ευθύνες της ευρωενωσιακής πολιτικής και των κομμάτων της επιβεβαίωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή

Η πολιτική σε βάρος των μεταναστών είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ και της κυβέρνησης, ομολόγησε χτες ο αρμόδιος υπουργός
Η πολιτική σε βάρος των μεταναστών είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ και της κυβέρνησης, ομολόγησε χτες ο αρμόδιος υπουργός
Tην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ για την «επαναπροώθηση» των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας υπερασπίστηκε χτες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, σχετικά με την πρόσφατη απέλαση από τη χώρα μας με πτήση τσάρτερ 55 Πακιστανών προσφύγων. Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός αποκάλυψε ότι η βαρβαρότητα που ζουν σήμερα οι χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας αποτελούν επίσημη πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση με τους μετανάστες στη χώρα μας ήταν «υποφερτή» μέχρι το 2003, αφού η Ελλάδα ήταν απλώς χώρος διέλευσης και όχι οριστικής διαμονής. Μετά όμως από το 2003, είπε, η Ελλάδα υπέγραψε τη συμφωνία «Δουβλίνο 2» με αποτέλεσμα από χώρα διέλευσης να μετατραπεί σε χώρα διαμονής, αφού πλέον οι πρόσφυγες δεν μπορούν να φύγουν για χώρες της ΕΕ, καθώς με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία οι χώρες της ΕΕ τους γυρνάνε πίσω στην Ελλάδα. Η μόνη λύση στο πρόβλημα, ισχυρίστηκε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, είναι η εφαρμογή των κυβερνητικών εξαγγελιών (στρατόπεδα συγκέντρωσης, «επαναπροωθήσεις», ένταση της καταστολής).

Αναφερόμενος στο θέμα του πολιτικού ασύλου, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι αρκετοί από τους μετανάστες πέφτουν θύματα κυκλωμάτων δικηγόρων που τους ωθούν στην κατάθεση αίτησης χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απελάσεις θα συνεχιστούν, είπε ότι και στη συγκεκριμένη ομαδική απέλαση των 55 Πακιστανών είχαν εξαντληθεί όλα τα νόμιμα μέσα για τη χορήγηση ασύλου.

Πολιτική επιλογή η βαρβαρότητα

Στην παρέμβασή του ο Σπ. Χαλβατζής υπενθύμισε στον αναπληρωτή υπουργό ότι αρκετά χρόνια πριν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες μετανάστευσαν στα πέρατα του κόσμου αναζητώντας δουλειά και τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι εσωτερικοί μετανάστες φθάνουν τα 28 εκατομμύρια. Κατήγγειλε ακόμα ότι οι ομαδικές απελάσεις - όπως η συγκεκριμένη των 55 Πακιστανών - είναι αντίθετες με τις προβλέψεις του ΟΗΕ και τόνισε ότι οι παραπάνω μετανάστες κινδυνεύουν στη χώρα τους, αφού στο Πακιστάν κυβερνάει στρατιωτικό καθεστώς. Αναφερόμενος στη διαδικασία του ασύλου κατήγγειλε ότι από τις 29.500 (!) αιτήσεις που έγιναν, εγκρίθηκαν από την αρμόδια πρωτοβάθμια επιτροπή μόλις οι 14, αφού η κυβέρνηση υποτάσσεται στις αντιδραστικές επιταγές της ΕΕ, με τις οποίες συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας είπε ότι πρέπει να σταματήσει η καλλιέργεια μίσους κατά των μεταναστών, που είναι υπεύθυνη για εγκληματικές συμπεριφορές όπως η πρόσφατη στη Μανωλάδα με το βασανισμό και τη διαπόμπευση μεταναστών. Ζήτησε τη λήψη μέτρων για τη νομιμοποίηση (προσωρινή ή «μακροβιότερη») των μεταναστών, τη χορήγηση ασύλου και την έκδοση αδειών οικειοθελούς μετακίνησης σε άλλες χώρες σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ