Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Φωτ.

Πριν ένα χρόνο, στις 25 Ιουνίου 2008, έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ, τότε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944. Εφυγε μαχόμενος ως την τελευταία στιγμή της ζωής του για τα ιδανικά στα οποία πίστευε. Εφυγε διδάσκοντας τους νεότερους ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να αναζητεί πάντα την αλήθεια και γι' αυτήν να γράφει και να μιλάει με λόγια απλά και κατανοητά. Χάσαμε πέρυσι έναν σεμνό αγωνιστή, αγνό φίλο, συνάδελφο, συναγωνιστή και σύντροφο. Αλλά κρατάμε τις παρακαταθήκες που μας άφησε.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, οι Αντιστασιακοί Δημοσιογράφοι διέθεσαν 500 ευρώ στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

***

φωτ.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ακριβός μας ΒΑΣΙΛΗΣ (ΚΑΪΛΑΣ), χρόνια γεμάτα πίκρα και πόνο. Στη θύμησή του προσφέρουμε 100 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Λαμίας του ΚΚΕ και άλλα 100 ευρώ στο Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ το οποίο υπηρέτησε σαν πρόεδρος για αρκετά χρόνια.

Η συντρόφισσά του Κούλα Β. Κάιλα.

Η κόρη του Εύη Β. Κάιλα.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας μαθητή και ξεχωριστού συντρόφου μας, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, από την Ηλιούπολη, που έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς, προσφέρουμε για τη λειτουργία του Κέντρου Μελέτης Ιστορίας Εθνικής Αντίστασης (ΚΜΙΕΑ), το ποσό των 1.000 ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΪΛΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΪΛΑΣ
Στέλα Πλιάτσικα

Θανάσης Καραγιάννης

***

φωτ.

Στις 28 Ιούνη συμπληρώνονται 12 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ.

Στη μνήμη του, και στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΓΚΟΥ, αγωνιστή του ΚΚΕ, η μητέρα του και η αδελφή του προσφέρουν 40 ευρώ στο ΚΚΕ.


Καραντηνός Νικος
Καραντηνός Νικος

Βασίλης Τσίγκος
Βασίλης Τσίγκος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ