Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
14η Συνάντηση Αρχαίου Δράματος

«Χοηφόρες» με το «Θεσσαλικό»
«Χοηφόρες» με το «Θεσσαλικό»
Την Παρασκευή 3 Ιούλη (7 μ.μ.) αρχίζει στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών η επίσημη έναρξη της 14ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, με θέμα «Ξένος - Μέτοικος». Η συνάντηση περιλαμβάνει διεθνές συμπόσιο, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις καθώς επίσης και την 3η Συνάντηση Νέων Δημιουργών. Στο διεθνές συμπόσιο (4-6/7) παίρνουν μέρος πανεπιστημιακοί καθηγητές της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας και προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών και γραμμάτων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις 6/7 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία με θέμα τη μετανάστευση στη σύγχρονη εποχή.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο θέατρο «Φρύνιχος», στους Δελφούς, έχει ως εξής: 3/7 (στις 21.30): Φραντς Λιστ «Προμηθέας» - Ιγκόρ Στραβίνσκι «Οιδίπους τύραννος» (όπερα - ορατόριο), από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Διεύθυνση ορχήστρας Ηλίας Βουδούρης. 4/7: Διονυσίου Σολωμού «Η γυναίκα της Ζάκυθος», από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, με τον Χρίστο Καλαβρούζο. Σκηνοθετική επιμέλεια Παναγιώτης Αδάμ. 5/7: «Αριάνδη», από το «Centro Andaluz de Teatro ATALAYA TNT». 8/7: Ευριπίδη «Τρωάδες», από το ΚΘΒΕ, μετάφραση Ελένη Βαροπούλου, σκηνοθεσία Νικαίτη Κοντούρη. 11/7: Ευριπίδη «Αλκηστις», από το Εθνικό Θέατρο. Σκηνοθεσία - απόδοση Θωμάς Μοσχόπουλος.

Στις 6/7, το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Ricardo Ιniesta και στη συνέχεια με την ηθοποιό - σκηνοθέτη Λυδία Κονιόρδου. Στο Συνεδριακό Κέντρο (αίθριο) θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο με εικαστική παρέμβαση «Οι δρόμοι του μετά». Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εικαστικό δρώμενο που ασχολείται με το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης, μέσα από αρχαία κείμενα, σύγχρονα ντοκουμέντα και εικαστικό λόγο. Ενώ, στο υπαίθριο θέατρο (2η σκηνή), στο πλαίσιο της «Συνάντησης Νέων Δημιουργών» θα πραγματοποιηθεί η περφόρμανς με το κείμενο του Λατίνου ποιητή Πούμπλιους Παπίνιους Στάτιους «Θηβαΐς» (Ραψωδία ΧΙΙ, «Ικεσία»), σε μετάφραση - διασκευή - σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ