Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
Μνήμες

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ.
φωτό

Σαν σήμερα, 25 Ιουνίου 2008 ημέρα Τετάρτη, «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο βετεράνος ΕΠΟΝίτης - Δημοσιογράφος ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ. Για μας τα μέλη της ΠΕΑΦΕ, ο Νίκος Καραντηνός ήταν ο δάσκαλός μας, ο καθοδηγητής μας, ο Πρόεδρός μας. Ο Νίκος ήταν ένας από τα βασικά ιδρυτικά μέλη της ΠΕΑΦΕ και πορευτήκαμε μαζί στον αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΠΕΑΦΕ, πάνω από 20 χρόνια. Τον τιμήσαμε με τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου μας.

Σήμερα, προσφέρουμε στη μνήμη του, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, συμβολικά, το ποσόν των 300 ευρώ στην Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ. Νίκο μας, θα σ' έχουμε πάντα στις καρδιές μας.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΑΦΕ.

***

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΔΗ, που σαν σήμερα, 25.06.1948 εκτελέστηκε από το μισαλλόδοξο κράτος για τα πιστεύω και τα ιδανικά του, η κόρη του Λίζα και ο εγγονός του Αντώνης Βογιατζόγλου προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Φάρου Ανω Νέας Σμύρνης.

***

φωτό

Συμπληρώθηκαν 30 μέρες από την 21η Μάη 2009 που «έφυγε» από κοντά μας η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΓΓΙΡΑ. Από μικρή γνώρισε τις στερήσεις, την κοινωνική αδικία και την εκμετάλλευση. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και για την πατριωτική της δράση κυνηγήθηκε από τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις του μοναρχοφασισμού. Εντάχτηκε στον ΔΣΕ , ενώ έχασε τον αδερφό και τη μικρή αδελφή της (σκοτώθηκαν). Από το τέλος του Εμφυλίου έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Κραγιόβα στη Ρουμανία. Εκεί δούλεψε 30 χρόνια σε υφαντουργικό εργοστάσιο. Από το 1976 έζησε στην Ελλάδα, μέχρι το θάνατό της.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του πατέρα μου ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΓΓΙΡΑ, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ προσφέρουν οι σύντροφοί της.

***

Ο Δημήτρης Σπαρτινός, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, προσφέρει 50 ευρώ στην ΝΕ ΑΕΙ/ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ, στη μνήμη της σ. ΡΟΥΛΑΣ ΣΙΩΤΑ, με την οποία δουλέψαμε μαζί στην ΚΟ Πανεπιστημίου Πάτρας του ΚΚΕ, την περίοδο 1983 - 1985.


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΓΓΙΡΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΓΓΙΡΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ