Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ετοιμάζονται για την... ψηφιακή

Τη μετάβαση της τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή ξαναθυμήθηκαν οι ιδιοκτήτες της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι οποίοι αυτή τη φορά ισχυρίστηκαν ότι μέχρι τις αρχές του 2010 το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα φτάνει στο 60% του πληθυσμού. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ξαναμοίρασε «υποσχέσεις» ότι θα βάλει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο - το οποίο ως γνωστό παραμένει έτσι τα τελευταία χρόνια για να υπάρχει η αλληλοεξυπηρέτηση κυβέρνησης και ιδιοκτητών - αλλά και ότι σύντομα θα προχωρήσει για την ψηφιακή αδειοδότηση.

Συγκεκριμένα, χτες οι ιδιωτικοί σταθμοί ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ παρουσίασαν την ίδρυση της εταιρείας DIGEA - Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ, της οποίας κύρια δραστηριότητα είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης. Η ψηφιακή εκπομπή, όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού από το Καμάρι Ξυλοκάστρου, ενώ από τα μέσα του φθινοπώρου σχεδιάζεται η εκπομπή από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Και αυτό εφόσον η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για τον εξοπλισμό αυτό η ελληνική οικογένεια καλείται ξανά να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καταβάλλει το ποσό των 60 ευρώ για να αποκτήσει τον αποκωδικοποιητή, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα ενημέρωσης του καταναλωτή για το τι θα συμβεί με την έναρξη των ψηφιακών μεταδόσεων.

Το κόστος για το «εθνικό εγχείρημα», της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της DIGEA - Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, θα ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Αφησε μάλιστα «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να δοθούν δυνατότητες για την «ανάπτυξη των συνδρομητικών επιχειρήσεων». Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης ώστε να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του τελικού ψηφιακού χάρτη, να προκηρυχτούν οι ψηφιακές άδειες, αλλά και να υπάρξει έμπρακτη οικονομική υποστήριξη σ' αυτούς που «υλοποιούν το εθνικό πλάνο ψηφιοποίησης της τηλεόρασης σε οικονομικές συνθήκες ιδιαίτερα σκληρές», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2012 θα πρέπει η χώρα μας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές επιταγές να έχει μεταβεί στην ψηφιακή εποχή. Η μετάβαση σχεδιάζεται να γίνει παράλληλα με την ΕΡΤ, ώστε να μη δημιουργηθεί ...σύγχυση στο τηλεοπτικό κοινό. Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ θα εκχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος του υπάρχοντος δικτύου πομπών αλλά θα έχει μειοψηφικό μερίδιο στη νέα αυτή εταιρεία.

Επίσης, στην Αθήνα κλείνει η αναλογική μετάδοση από την Αίγινα όλων των σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, αφήνοντας χωρίς αναλογικό σήμα κυρίως τις νοτιοανατολικές περιοχές του Υμηττού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ