Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Τελικώς έκπληξη

Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε ο πρώτος ημιτελικός του 8ου Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Οι ΗΠΑ κέρδισαν, απόλυτα δίκαια, την Ισπανία με 2 - 0 (27' Αλτιντορ, 74' Ντέμπσεϊ) και προκρίθηκαν στον τελικό. Την συνδιεκδικήτριά τους, για το τρόπαιο, θα μάθουν σήμερα. Θα είναι η νικήτρια του έτερου ημιτελικού (21.30, ΝΕΤ) ανάμεσα στη Βραζιλία και την διοργανώτρια Ν. Αφρική.

Οπως ανέφερε και ο προπονητής των νικητών, Μπομπ Μπράντλεϊ, ήταν μια «καταπληκτική ομαδική δουλειά». Οι "φούριας ρόχας" μπήκαν στο γήπεδο σαν ακλόνητο φαβορί, ενώ οι Αμερικανοί ως αουτσάιντερ.

Ομως, η θεωρία δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά διαψεύστηκε από τις πράξεις. Αυτοί που έβγαλαν εντός παιδιάς τα στοιχεία που οδηγούν στη νίκη ήταν οι πρωταθλητές Βόρειας/ Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής και όχι πρωταθλητές Ευρώπης. Οι νικητές παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, με πολύ τρέξιμο, σωστή αμυντική τακτική, ουσία και ευστοχία για σεμινάριο. Οι αντίπαλοί τους έδειχναν να σκέφτονται τον τελικό και λογικά τη Βραζιλία, (υπερ)εκτιμώντας τις δυνατότητές τους. Και το πλήρωσαν με αποκλεισμό και απώλεια του αήττητου σερί των 35 αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ