Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ όλοι φορολογήθηκαν! Πλούσιοι και φτωχοί, βιομήχανοι και εργαζόμενοι, πολυεθνικές και μικρομεσαίοι. Απαντες βάζουμε τον οβολό μας για να περάσει η κρίση!

Κάπως έτσι μας τα λένε οι κυβερνώντες. Σαν εθνική θυσία παρουσιάζουν τη φοροεπιδρομή τους κι όποιος διαφωνεί σχεδόν διαπράττει το αδίκημα της ...εσχάτης προδοσίας.

Ακόμα όμως και τα δικά τους στοιχεία να θεωρήσουμε ως αληθινά (που δεν είναι) από τη φορολογία στα σκάφη και τα δίλιτρα αυτοκίνητα βγάζουν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα υπόλοιπα μέτρα (που αφορούν τα συνήθη φορολογικά υποζύγια) βγάζουν περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η ...δίκαιη κοινωνική κατανομή.

Βέβαια, μέσα στο σχετικό χαμό ...ξέχασαν να αναφέρουν και μια τροπολογία που πέρασαν στα μουλωχτά. Μία που φοροαπαλλάσσει τις ναυτιλιακές εταιρείες και τις περίφημες «οφ σορ» από φόρους που πλήρωναν έως σήμερα.

Προφανώς, οι κυβερνώντες εκτίμησαν ότι οι εφοπλιστές και όσοι χρησιμοποιούν αυτές τις «οφ σορ» είναι ...φτωχοί άνθρωποι και δε χρειάζεται να επιβαρυνθούν παραπάνω.

Κρίμα να τους στενοχωρήσουμε τέτοιους δύσκολους καιρούς, που φοβούνται ότι ίσως τα κέρδη τους μειωθούν λιγουλάκι.

ΛΑΒΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ από την Ευρωπαϊκή Ενωση - λέει - διότι δεν προχωρούν τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο χώρο της ενέργειας!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι δεν κερδοσκοπούν όσες πολυεθνικές θα μπορούσαν σε αυτή την ιστορία...

Γιατί σε τέτοια θέματα έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία οι Βρυξέλλες (όπως και οι κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ). Δεν μπορούν να βλέπουν δημόσιο αγαθό (όπως η ενέργεια) που να μην είναι εμπορευματοποιημένο όσο θα μπορούσε...

Μιλάμε για πραγματική αλλεργία και μεγάλο άγχος...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ