Κυριακή 28 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Η αντικομμουνιστική υστερία

Ολα δείχνουν ότι η γκαιμπελικού δόγματος προεκλογική προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ «υποχρεώνω το θύμα να απολογηθεί σ' εμένα το θύτη» συνεχίζεται σε ανώτερο επίπεδο κι ευθύγραμμη διάταξη και είναι μέρος μιας διευρυμένης αντικομμουνιστικής καμπάνιας.

Θύτης αυτή τη φορά είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας, ο Δήμος Αθηναίων, με την έκθεση για την «επέτειο των 20 χρόνων από την απελευθέρωση από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και την πτώση του σιδηρού παραπετάσμαστος». Εκφραστής αυτής της απρέπειας, ο πολιτιστικός του οργανισμός. Εμπνευστές ο Δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους φασίζοντες γενίτσαρους, προδότες και λωποδύτες κυβερνώντες πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών. Ολοι διατεταγμένοι στην ευρωενωσίτικη αντικομμουνιστική εκστρατεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με διάφορες μορφές. Ομως, αυτή τη φορά δεν είναι μια απλή επανάληψη των προηγούμενων. Πρόκειται για μια ποιοτική αναβάθμιση. Η χοντροκομμένη προεκλογική αποτυχημένη στην ουσία της γκαιμπελικού δόγματος προσπάθεια μετεξελίσσεται σε μια ραφινάτη προσπάθεια με ιδεολογικό μανδύα. Σκοπός της δεν είναι η μείωση μιας μονάδας της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ αλλά η συρρίκνωσή του στο επίπεδο ενός γκρουπούσκουλου κι η τελική του διάλυση.

Πρόκειται για έναν πράγματι «εκσυγχρονισμό» της προπαγάνδας περί «σιδηρού παραπετάσματος» και «κομμουνιστοσυμμοριτισμού» με σύγχρονες αφηρημένες λέξεις όπως «ολοκληρωτισμός». Γίνεται προσπάθεια με φορέα έναν ακρογωνιαίο θεσμό της αστικής δημοκρατίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο πολιτισμικό τμήμα του πρώτου Δήμου της χώρας να δημιουργηθεί ένας κοινωνικός ιδεολογισμός με αφηρημένες γενικόλογες φράσεις, τσιτάτα κι ορισμούς.

Κρίνεται ως κατάλληλη η στιγμή στις συνθήκες της θολής πολιτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Ελλάδα. Βασικός πολιορκητικός κριός είναι μια συντονισμένη «σταλινολογία» με συμβούλους συμμετέχοντες ανανήψαντες πρώην κομμουνιστές. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση... Πίσω από το στημένο θεατρικό σκηνικό βρίσκεται η εντεταγμένη προγραμματισμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία σε συνθήκες επαναλαμβανόμενης, εντονότερης και πιο επικίνδυνης καπιταλιστικής κρίσης.

Η μετωπική συγκρότηση των πολιτικών δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αθηναίων, πλην Λακεδαιμονίων, δείχνει ότι το αστικό πολιτικό σύστημα κινδυνεύει και ότι η διατήρηση σε παροπλισμό των πολιτικών της εφεδρειών κρίνεται ασύμφορη. Επιστρατεύονται πολιτικά οι πάντες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της νοητικής σύμπλευσης του Δημάρχου στο πνεύμα των μετεμφυλιοπολεμικών «εθνικοφρόνων» γκρουπούσκουλων νέας σοδειάς. Για το εργατολαϊκό κίνημα και την πολιτική του πρωτοπορία υπάρχουν οι δυο σταθερές: 1) η αναγκαία κριτική για ελλιπείς, λαθεμένες, κακές ενέργειες στη Σοβιετική Ενωση και τις Λαϊκές Δημοκρατίες δε θα γίνει το άλλοθι της διεθνούς αντίδρασης κάθε μορφής, 2) το ζήτημα της κριτικής του Σοσιαλισμού είναι αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση του εργατικού κινήματος και δεν την μοιράζεται με κάθε λογής πολιτικούς εκφραστές της αστικής και μικροαστικής βαρβαρότητας. Ολα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους. Οι Λακεδαιμόνιοι σταθερά προχωρούν!


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ