Κυριακή 28 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Αύξηση παρουσίασε στις ΗΠΑ ο αριθμός των νέων ανέργων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά την προηγούμενη βδομάδα, εξέλιξη που σχετίζεται με τις απολύσεις στο τέλος του σχολικού έτους. Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι οι νέοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 15.000 άτομα, φτάνοντας συνολικά τις 627.000, με εποχική προσαρμογή, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα έφταναν τις 600.000. Αρμόδιος του υπουργείου τόνισε ότι οι περισσότερες απολύσεις αφορούσαν δασκάλους και άλλους εργαζόμενους σε σχολεία.

ΓΑΛΛΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών συστημάτων του κόσμου, η «Hewlett Packard» (HP) (εκτυπωτές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, servers και αναλώσιμα), προχωρά στην κατάργηση 540 θέσεων εργασίας στη Γαλλία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου που ανακοινώθηκε στα τέλη Μάη και άλλων μέτρων για την «αναδιάρθρωση», ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η αγγλο-ολλανδική χαλυβουργία «Corus», θυγατρική της ινδικής «Tata Steel», που είναι ο δεύτερος παραγωγός χάλυβα στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περικόψει επιπλέον 2.045 θέσεις εργασίας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφότου περιέκοψε στις αρχές του έτους 3.500 θέσεις εργασίας. Περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας αφορούν τα εργοστάσια που βρίσκονται ως επί το πλείστον στη Βρετανία, εκτός από τις 370 καταργήσεις θέσεων στη θυγατρική ατσάλινων σωλήνων «Corus Tubes», που θα μοιραστούν ανάμεσα στη Βρετανία και την Ολλανδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ