Κυριακή 28 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σε ενιαία δημοτική παράταξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Επιστέγασμα της κοινής δράσης τους, μακριά και ενάντια στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες η κοινή τους διακήρυξη

Ολοκληρώθηκε τελικά η δρομολογούμενη εδώ και καιρό «σύμπηξη» των δύο δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Ιωαννιτών, της «Συμμαχίας Ενεργών Πολιτών» (ΠΑΣΟΚ) και της «Συνεργασίας για την Αλλαγή» (υποστηριζόμενη από τον ΣΥΝ και μερίδα του ΠΑΣΟΚ). Με την παρουσίαση της κοινής τους διακήρυξης, ανήγγειλαν την κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ακολουθώντας με πιο προωθημένη μορφή το εγχείρημα της συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εφαρμόζεται σε μια σειρά από δήμους όλης της χώρας.

Η παραπάνω εξέλιξη δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Αποτελεί το επιστέγασμα των κοινών δράσεων που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο οι παραπάνω παρατάξεις, όπως συνεντεύξεις Τύπου, σύγκλιση και κοινή ψήφιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο με στείρα αντιδεξιά τακτική απέναντι στην πλειοψηφούσα δημοτική αρχή της ΝΔ και προβολή άλλης μορφής διαχείρισης της κυρίαρχης πολιτικής.

Εχουν προηγηθεί συνεργασίες ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και νομαρχίες κατά τις προηγούμενες εκλογές στην ΤΑ, αλλά και η μόνιμη, στρατηγική σύμπλευση των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μέσα από τέτοιες διεργασίες «ζυμώνονται» εκλογικές συμμαχίες που καταλήγουν σε κοινά ψηφοδέλτια, ακόμα και παρατάξεις, όπως τώρα στα Γιάννενα.

Η ενιαία διαχειριστική τους αντίληψη για τα σοβαρά και οξυμένα λαϊκά προβλήματα καταδεικνύεται και στην κοινή τους διακήρυξη που πρόσφατα παρουσιάστηκε στα Γιάννενα από τους επικεφαλής των παραπάνω παρατάξεων Γιάννη Μελανίδη και Φίλιππα Φίλιο, αντίστοιχα. Ενα κατεβατό «θεσμο-λαγνείας», όπου κυριαρχούν η «διαχείριση» και η «διαφάνεια», περιλαμβάνοντας αναφορές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον έως κατάργηση του παζαριού στην πόλη και μέριμνα για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων!

Κουβέντα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για τη μονιμοποίηση όλων ανεξαιρέτως και χωρίς προϋποθέσεις των συμβασιούχων εργαζομένων. Σιγή ιχθύος για την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, για το χαρακτήρα της ΤΑ ως εργαλείου για το πέρασμα της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, για τα παρακρατηθέντα που οφείλονται στους δήμους, για το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων και τη μεταφορά των εργαζομένων στους δήμους και την παροχή υπηρεσιών Πρόνοιας με ανταποδοτικότητα από τους δήμους και όχι κεντρικά και δωρεάν από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ