Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις σε πόλεις και γειτονιές

Το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» βάζει στο επίκεντρο το σοσιαλισμό και όλες του οι εκδηλώσεις εμπνευσμένες από τις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού, από την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σ' αυτό το πλαίσιο, συζητά για όλα τα προβλήματα της νέας γενιάς, προβάλλει τον αγωνιστικό, ανυπόταχτο τρόπο ζωής, γίνεται ένα βήμα ανάδειξης της πολιτιστικής δημιουργίας κόντρα στη σαπίλα της κουλτούρας της εκτόνωσης. Το Φεστιβάλ αρχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις, γειτονιές, τόπους δουλειάς.

Το πρόγραμμα των φεστιβαλικών εκδηλώσεων αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

  • Σήμερα, στις 8 μ.μ., στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης με θέμα «όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Θα μιλήσουν εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και η Βαγγελιώ Αμπαζή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
  • Την Παρασκευή 3 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους (συμβολή με Μητροπόλεως) πραγματοποιείται η κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες του 18ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Γράμμος στα βήματα του ΔΣΕ» των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», από το Χρήστο Κόφφα, στέλεχος του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Την Παρασκευή 3 Ιούλη, στην κεντρική πλατεία Μενιδίου από την Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιάννη Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Το Σάββατο 4 Ιούλη, στην πλατεία Μεταλλωρύχων στο Λαύριο, από την Τομεακή Οργάνωση Λαυρεωτικής. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του ΚΣ και γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αττικής της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 4 Ιούλη, στην πλατεία Ελευθερίας στην Παλλήνη από την Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων. Θα μιλήσει στις 8:30 μ.μ., ο Τάκας Πόλυς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Την Τρίτη 7 Ιούλη στις 8μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου με θέμα «Το δικαίωμα στις διακοπές». Θα μιλήσει η Στέλλα Καινουργιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ