Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εσβησε το χαμόγελό της

To Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με μεγάλη θλίψη του, ανακοίνωσε το θάνατο της πολύ καλής, σεμνής και αγαπητής στον κλάδο, ηθοποιού Αννας Παϊτατζή. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα (2.30μμ) από το Β' Nεκροταφείο Αθηνών.

Η Αννα Παϊτατζή γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1923. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή. Το 1943 γράφτηκε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Εθνικό Θέατρο. Η πρώτη της εμφάνιση ως ηθοποιός ήταν στο θίασο του Τζαβαλά Καρούσου στον «Εμπορο της Βενετίας». Εκτοτε ακολούθησε μια σημαντική καριέρα στο θέατρο, ενσαρκώνοντας σημαντικούς ρόλους και πολλές συμμετοχές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Αξέχαστες θα μείνουν οι ερμηνείες της στο «Λούνα Πάρκ», στη «Μαντάμ Σουσού», στη «Ζούγκλα των πόλεων», κ.ά.

Το ΣΕΗ στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Θα θυμόμαστε πάντα ως παράδειγμα το ήθος, την αξιοπρέπεια αλλά και την πλούσια προσφορά της μεγάλης ηθοποιού, και στο σωματείο μας αλλά και στο χώρο του πολιτισμού συνολικά. Η Αννα Παϊτατζή θα αποτελεί παράδειγμα ηθοποιού και ανθρώπου για όλους εμάς και κυρίως για τους νεότερους συναδέλφους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ